Ponta: Nu am atitudine ostilă faţă de maghiari, nici şovină sau extremistă

Preşedintele PSD, Victor Ponta, susţine că nu are şi nu va avea "niciun fel de atitudine ostilă" faţă de comunitatea maghiară, nici una "şovină sau extremistă" şi că îi consideră pe "cetăţenii români de etnie maghiară cetăţeni egali în drepturi cu toţi ceilalţi".

427 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu am atitudine ostilă faţă de maghiari, nici şovină sau extremistă

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Victor Ponta a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, întrebat fiind care este oferta partidului către comunitatea maghiară, că în perioada Guvernului Năstase maghiarii au obţinut mai multe drepturi şi că el nu a avut niciodată o atitudine ostilă faţă de această comunitate.

"Eu îmi aduc aminte că, în perioada 2000-2004, cu Guvernul Adrian Năstase, s-au întâmplat foarte multe lucruri pentru comunitatea maghiară. La fel, îmi aduc aminte că şi în perioada Guvernului Tăriceanu, când UDMR a fost la guvernare, s-au luat decizii, s-au adoptat legi, cum ar fi tăbliţele bilingve... Deci nu cred că cineva din comunitatea maghiară şi nici UDMR nu poate să reproşeze Guvernului PSD sau Guvernului Tăriceanu că ar fi avut o atitudine ostilă faţă de comunitatea maghiară", a spus Victor Ponta.

De asemenea, liderul PSD a menţionat că el nu are niciun fel de atitudine ostilă şi îi consideră pe maghiari egali în drepturi cu ceilalţi cetăţeni ai ţării.

"Nici eu nu am o atitudine şi n-o să am niciun fel de atitudine ostilă, şovină sau extremistă. Eu îi consider pe cetăţenii români de etnie maghiară cetăţeni egali în drepturi cu toţi ceilalţi", a afirmat Ponta.

În ceea ce priveşte faptul că USL nu mai vrea să guverneze cu UDMR, Ponta a subliniat că această decizie este una politică, una care nu are legătură cu faptul că Uniunea reprezintă comunitatea maghiară.

"Eu tratez UDMR ca un partid politic, chiar dacă, desigur, ei au un alt mod de organizare", a conchis el.

La începutul lunii ianuarie, Victor Ponta declara că USL îşi doreşte să guverneze singură, fără UDMR, şi că obiectivul Uniunii rămâne neschimbat, respectiv obţinerea majorităţii absolute în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici