Ponta: Nu exclud varianta intrării USL la guvernare dacă moţiunea de cenzură trece

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi că nu exclude varianta ca USL să intre la guvernare în cazul în care moţiunea de cenzură va fi adoptată, el precizând că ţara nu trebuie să rămână neguvernată nici măcar o zi după eventuala demitere a Cabinetului Ungureanu.

305 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu exclud varianta intrării USL la guvernare dacă moţiunea de cenzură trece

Victor Ponta (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Moţiunea USL este una constructivă. Nu doar vrem să dăm jos Guvernul Ungureanu, vrem să explicăm ce trebuie făcut în următoarele şase luni. (...) În momentul în care avem o moţiune constructivă, înseamnă că avem şi o altă soluţie, pe care o propunem. (...) Într-un minut după ce avem rezultatul, vă spunem care e propunerea pe care noi o vom face preşedintelui la consultările pentru formarea unui nou Guvern", a spus Ponta.

Întrebat dacă ar accepta să fie premier, Ponta a precizat că USL este pregătită pentru toate variantele.

"Suntem pregătiţi pentru toate variantele. Când avem rezultatul moţiunii, imediat vă prezentăm tot ce am am pregătit în această perioadă. (...) Deocamdată nu e demis Guvernul Ungureanu. Nu-mi place să vorbim despre pielela ursului din pădure. Nu vreau să creăm iluzii ca să nu avem deziluzii", a spus Ponta.

USL a depus, săptămâna trecută, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, intitulată "Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!".

Moţiunea de cenzură a fost citită luni seară în plenul Parlamentului, iar vineri, începând cu ora 9.00, vor avea loc dezbaterea şi votul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici