Parlamentari USL: Teoretic, moţiunea trebuie să treacă, există speranţă mare

Parlamentarii USL privesc la moţiunea de cenzură, cu mai puţin de 24 de ore înaintea dezbaterii şi supunerii acesteia la vot, cu "speranţă mare", ei apreciind că, teoretic, moţiunea trebuie să întrunească numărul de voturi necesar pentru a fi adoptată.

172 afișări
Imaginea articolului Parlamentari USL: Teoretic, moţiunea trebuie să treacă, există speranţă mare

Parlamentari USL: Teoretic, moţiunea trebuie să treacă, există speranţă mare (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Nu pot să spun care este pulsul, dar este speranţă mare", a precizat un parlamentar USL.

"Teoretic, trebuie să treacă. Ar trebui să treacă. Eu aş vrea să treacă", a declarat un alt parlamentar social-liberal.

Speranţele celor de la USL privind adoptarea moţiunii de cenzură se bazează, potrivit mai multor parlamentari care sunt şi preşedinţi de organizaţii judeţene, pe negocierile pe care le-au purtat recent cu parlamentarii puterii, aleşi în judeţele lor.

"Eu am adus un parlamentar (din arcul guvernamental, n.r.) Nu e mult, dar contează", a subliniat un preşedinte de organizaţie judeţeană.

Pe de altă parte, USL se bazează pe prezenţa la votul moţiunii de cenzură a tuturor parlamentarilor săi.

"Ne-au sunat de la grupul parlamentar. Ne-au întrebat dacă venim la moţiune", a mărturisit un social-democrat, el precizând că prezenţa la vot va fi strict contabilizată.

"E nasol dacă nu venim toţi. Adică, ce mai, this is the moment!", a precizat un alt parlamentar USL.

Dacă parlamentarii USL nu manifestă incertitudini în ceea ce priveşte moţiunea, toţi declarându-se în favoarea adoptării acesteia şi a demiterii Guvernului Ungureanu, lucrurile se nuanţează atunci când vine vorba despre modul de acţiune al USL după eventuala cădere a Executivului.

"Până luni, când ne consultă Băsescu pentru formarea noului Guvern, mai vedem noi ce facem. Dacă nu vrea nimeni să-şi asume funcţia de premier, o vreau eu. Candidez şi în teritoriu, o să fiu şi premier până în noiembrie", a precizat, în glumă, un parlamentar USL.

Alţi parlamentari USL au evocat, în schimb, posibilitatea ca, după eventuala demitere a Cabinetului Ungureanu, să se formeze un "guvern de tranziţie".

"Strategia e să se formeze un guvern de tranziţie, cu obiective limitate: alegeri şi legea electorală", a precizat un alt parlamentar USL.

USL a depus, săptămâna trecută, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, intitulată "Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!".

Moţiunea de cenzură a fost citită luni seară în plenul Parlamentului, iar vineri, începând cu ora 9.00, vor avea loc dezbaterea şi votul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici