Ponta: Opinia mea politică e că nu ar trebui să mai organizăm alegeri în colegiul lui Voiculescu

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că opinia sa politică este că nu ar mai trebui organizate alegeri parţiale în colegiul din Sectorul 4 vacantat în urma demisiei lui Dan Voiculescu din Senat, el apreciind că motivul ţine de numărul mare de parlamentari existent deja.

603 afișări
Imaginea articolului Ponta: Opinia mea politică e că nu ar trebui să mai organizăm alegeri în colegiul lui Voiculescu

Dan Voiculescu (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"Opţiunea mea strict politică, dar trebuie să vedem dacă poate fi aplicată şi din punct de vedere legal, este de a nu mai organiza alegeri parţiale pentru niciun colegiu care se eliberează", a spus Ponta, întrebat despre organizarea de alegeri parţiale în colegiul lui Dan Voiculescu.

"Nu ştiu de ce sunt interesaţi doar de colegiul din Sectorul 4, mai sunt şi alte colegii care se eliberează, fie dacă demisionează parlamentarii, fie dacă sunt declaraţi incompatibili. Ori părerea mea este că nu ar trebui să mai organizăm noi alegeri. Şi aşa sunt foarte mulţi parlamentari. Până ajungem în 2016 la un număr normal, ar trebui ca acele locuri să rămână vacante", a spus Ponta, răspunzând acuzelor de tergiversare a alegerilor avansate de PDL.

În condiţiile în care jurnaliştii i-au spus că în colegiul lui Dan Voiculescu nu mai sunt şi alţi parlamentari care să-l "dubleze", fostul senator fiind singurul reprezentant al cetăţenilor de acolo, iar după demisie aceştia ar rămâne nereprezentaţi, Ponta a spus că părerea sa este că ar trebui să se încerce să nu se mai revină la numărul mare de parlamentari.

"Dacă cei care ţipau pe la televizor că suntem prea mulţi parlamentari, acuma pentru că au rămas ei pe afară, fără un ciolănel de ros, simt că apare ceva, un os undeva, întrebaţi-i pe ei cum e bine, atunci", a spus Ponta.

În 28 ianuarie, Dan Voiculescu a demisionat din funcţia de senator, la mai puţin de o săptămână după ce depusese jurământul. El şi-a motivat gestul prin faptul că în ultima perioadă au existat "speculaţii" cu privire la faptul că imunitatea parlamentară pe care o presupune statutul de senator ar împiedica "actul de justiţie" în cazul dosarului său.

Dan Voiculescu a câştigat în urma alegerilor din 9 decembrie 2012 un mandat de senator în Colegiul 8 din circumscripţia 42 Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici