Ponta: Opţiunea principală pentru România este de a păstra portofoliul Agriculturii, dacă e posibilă

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că tema viitorului comisar european pe care România îl va avea a fost discutată în cursul zilei în coaliţia de guvernare, el arătând că opţiunea principală pentru România este de a păstra portofoliul Agriculturii, dacă este posibil.

304 afișări
Imaginea articolului Ponta: Opţiunea principală pentru România este de a păstra portofoliul Agriculturii, dacă e posibilă

Ponta: Opţiunea principală pentru România este de a păstra portofoliul Agriculturii, dacă e posibilă (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

Întrebat dacă marţi, în discuţiile cu colegii socialişti din PES, va discuta şi despre opţiunea României pentru un anume portofoliu din CE, Ponta a răspuns: "Da, am discutat azi în coaliţia de guvernare din care fac parte USD, UDMR, şi era şi domnul Tăriceanu acolo, şi opţiunea principală pentru România este de a păstra portofoliul Agriculturii, dacă este posibil".

"Dacă nu, sigur, trebuie să discutăm de un alt portofoliu important", a spus Ponta.

El a arătat că, din păcate, România va avea o slabă putere de negociere în Consiliu pentru că şeful statului, Traian Băsescu, nu are putere de negociere. "România va avea o slabă putere de negociere pentru că cel care trebuie să negocieze nu e acolo, eu, iar cel care e acolo nu are nicio putere de negociere. Toată lumea ştie că a luat 6% şi că oricum în noiembrrie pleacă. Deci din punctul ăsta de vedere, din păcate, ca şi la momentul bugetului 2014-2020, când a fost domnul Băsescu şi am obţinut cea mai slabă alocare din toate ţările UE, mi-este teamă ca domnul Băsescu, total dezinteresat de ceea ce se mai întâmplă în România de la anul, să piardă portofoliul Agrocultuii sau să obţină nimic pentru România", a spus Ponta.

Întrebat dacă Cioloş va rămâne comisar, în condiţiile păstrării portofoliului Agriculturii, Ponta a precizat că prima discuţie este despre portofoliu, după care fiecare ţară respectă o procedură de nominalizare. "E prematur să vorbim despre orice altceva", a spus Ponta.

Întrebat dacă Justiţia s-ar număra printre variantele de lucru pentru a doua opţiune, Ponta a spus că nu ar fi rău, dar că cel mai bine ar fi ca România să păstreze Agricultura.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici