Ponta: Până la 1 martie ne hotărâm: ori facem alianţa, ori nu mai facem

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că cel târziu până la 1 martie se va lua o decizie în legătură cu alianţa între PSD şi ACD, acesta fiind un termen pe care l-a descris drept unul "absolut necesar".

51 afișări
Imaginea articolului Ponta: Până la 1 martie ne hotărâm: ori facem alianţa, ori nu mai facem

Ponta: Până la 1 martie ne hotărâm: ori facem alianţa, ori nu mai facem (Imagine: Ovidiu MicsikMediafax Foto)

"Până la 1 martie ne hotărâm: ori facem alianţa, ori nu mai facem. Boală lungă, moarte sigură. Dacă o ţinem prea mult, domnul Antonescu va fi întrebat mereu despre ce am zis eu, iar eu despre ce a zis domnul Antonescu, aşa încât 1 martie este un termen absolut necesar", a spus Ponta.

Liderul PSD a explicat că, pentru acest an, scopul acestei platforme politice este de a "limpezi apele".

"Scopul acestei platforme este de a guverna împreună, dar pentru acest an de a limpezi apele şi de a nu-i mai permite lui Băsescu să aplice principiul cu care a câştigat de fiecare dată până acum, divide et impera, să nu îi mai permitem să joace mereu, să spună cine este liderul opoziţiei, Antonescu sau Ponta, cu cine se aliază el, cu PNL sau cu o parte din PSD, de a arăta că nu mai funcţionează acest principiu şi de a arăta o alternativă", a spus Ponta.

Liderul PSD a spus că a luat în serios criticile şi opiniile din mass-media ale analiştilor, dar şi ale oamenilor care l-au oprit pe stradă şi i-au cerut oferirea unei alternative.

"Dacă în 2011 facem construcţia, iar eu sunt optimist că o vom face, există alternativă clară la Băsescu şi Boc, inclusiv în materie de candidaţi. Am fost întrebaţi dacă nu va mai fi Băsescu cine va fi preşedinte, iar dacă nu va fi Boc, cine va fi premier. În momentul în care am ajuns la un acord privind un candidat comun şi la funcţia de preşedinte şi de prim-ministru, este foarte greu de spus că nu avem alternativă nu doar de program, ci instituţională la ceea ce avem acum. În 2011 construim o alternativă foarte clară", a spus Ponta.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, s-a întâlnit, vineri dimineaţă, la Bistriţa, cu toţi liderii de organizaţii judeţene ale PSD din Transilvania şi Banat. După întrunire, Ponta afirma că toţi liderii de organizaţii judeţene din Transilvania şi Banat s-au pronunţat, în principiu, pentru alianţă cu ACD.

Sâmbătă şi duminică, preşedintele PSD se va întâlni cu liderii organizaţiilor judeţene din Moldova.

Întrebat ce se va întâmpla dacă anumite organizaţii se opun unui astfel de demers, Ponta spunea că nu va fi sacrificat un proiect naţional pentru "o problemă locală".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că alianţa PNL-PC şi PSD sunt aproape de a constuti o alianţă politică majoră, bazată pe principiul parităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici