Ponta, parlamentarilor USL: Sunt mulţumit de toţi miniştrii din Cabinet. Uneori, singura problemă a coaliţiei este prezenţa

Premierul Victor Ponta le-a spus, sâmbătă, la Mamaia, parlamentarilor USL, că este mulţumit de toţi miniştrii care fac parte din Cabinet, pe care nu-i tratează ca pe miniştrii PSD, PNL sau PC, ci ca pe miniştri USL.

307 afișări
Imaginea articolului Ponta, parlamentarilor USL: Sunt mulţumit de toţi miniştrii din Cabinet. Uneori, singura problemă a coaliţiei este prezenţa

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Vreau să vă spun că sunt mulţumit de toţi miniştrii care fac parte din Cabinet, că nu i-am tratat şi nu-i voi trata niciodată pe miniştrii PSD, PNL sau PC, ci USL", a spus Ponta.

El a arătat că îşi doreşte ca în 2016, la viitoarele alegeri parlamentare, în această formulă, se se dea "socoteală" în faţa electoratului de ceea ce s-a făcut din ceea ce s-a promis în 2012.

"Eu nu vorbesc decât de Guvernul USL şi aşa şi gândesc şi, sincer, îmi doresc foarte mult ca în 2016, în această formulă, să putem să dăm socoteală în faţa oamenilor de ceea ce am reuşit să facem din ceea ce am promis anul trecut", a adăugat Ponta.

Ponta, parlamentarilor USL: Sunt momente în care singura problemă a coaliţiei e prezenţa

Premierul Victor Ponta le-a transmis, sâmbătă, parlamentarilor USL reuniţi la Mamaia, că există multe momente în care singura problemă a coaliţiei este prezenţa în Legislativ, la comisii sau la vot, el arătând că, astfel, se ajunge la situaţii foarte greu de explicat opiniei publice.

"Eu îmi permit şi mi-am permis doar să atrag atenţia colegilor de la PSD - nu o să o fac niciodată, însă, faţă de ceilalţi - asupra faptului că sunt multe momente în care singura problemă a coaliţiei este de fapt prezenţa. Suntem atât de mulţi încât suntem convinşi că nu e nevoie de fiecare dintre noi şi fiecare e convins că vine celălalt la comisie sau la vot şi ne trezim - norocul nostru că nu vine şi opoziţia - dar ne trezim în situaţii foarte greu de explicat opiniei publice", a spus Ponta.

El a precizat că, în cazul unor grupuri parlamentare mari, aşa cum sunt în acest moment grupurile care susţin Guvernul, există această problemă, a faptului că, find foarte mari, fiecare are impresia că celălalt va veni la vot sau la comisie.

"Vă rog să nu o luaţi ca pe un reproş al Guvernului la adresa Parlamentului, ci doar ca pe o rugăminte a mea către grupurile parlamentare care susţin Guvernul de a încerca - eu sunt obligat să asigur prezenţa miniştrilor, a secretarilor de stat şi o fac - vă rog pe dumneavostră să fiţi prezenţi ca să ne sprijiniţi în momentele importante. Cred că e un raport corect între Parlament şi Guvern", a spus Ponta.

Ponta a făcut aceste declaraţii în sala complexului expoziţional din Mamaia, în faţa a circa 150 de parlamentari USL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici