Ponta: Propun ca vicepreşedintele cu cele mai multe voturi să fie prim-vicepreşedinte

Vicepreşedintele PSD, Victor Ponta, candidat la funcţia de preşedinte al partidului, a propus, la începutul discuţiilor din congres pe modificarea statutului, ca vicepreşedintele care va obţine cele mai multe voturi să fie prim-vicepreşedinte.

21 afișări
Imaginea articolului Ponta: Propun ca vicepreşedintele cu cele mai multe voturi să fie prim-vicepreşedinte

Ponta: Propun ca vicepreşedintele cu cele mai multe voturi să fie prim-vicepreşedinte (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Ponta a făcut această propunere după ce Gheorghe Nichita, susţinut de Mircea Geoană, a propus înfiinţarea funcţiei de preşedinte executiv.

După anunţul făcut de Nichita, Ponta a luat cuvântul, amintind că propunerea făcută iniţial de Adrian Năstase, de reînfiinţare a funcţiei de preşedinte executiv, a fost respinsă de Geoană.

"Vă aduc aminte că, atunci când domnul Adrian Năstase a făcut această propunere, dumneavoastră aţi fost împotrivă. Modificările apărute azi-noapte nu pot trece în congres", a adăugat el.

Ponta a spus că, în condiţiile redeschiderii dezbaterii pe înfiinţarea unor noi funcţii, propune ca dintre candidaţii la funcţia de vicepreşedinte, cel care va obţine cel mai mare număr de voturi să fie desemnat prim-vicepreşedinte şi să reprezinte vicepreşedinţii în relaţia cu toate structurile partidului.

Adrian Năstase a luat şi el cuvântul, amintind că la Comitetul Executiv Naţional de vineri seară, toţi membri au căzut de acord să nu se facă modificări de substanţă la statut.

"Sugestia mea este să rămânem la ce am convenit", a adăugat el.

Reînfiinţarea funcţiei de preşedinte executiv sau înfiinţarea celei de prim-vicepreşedinte a fost respinsă şi de Miron Mitrea, candidat şi el la funcţia de preşedinte al partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici