Ponta: Putem păstra USL, dar Antonescu să îşi asume responsabilitatea guvernării. Liderul PNL greşeşte dacă apreciază că e mai bine să candideze la Preşedinţie din opoziţie

Liderul PSD, premierul Victor Ponta afirmă că el crede că există şanse de menţinere a USL, dar a precizat că liderul PNL, Crin Antonescu, trebuie să îşi asume responsabilitatea guvernării şi a arătat că acesta greşeşte dacă apreciază că este mai bine să candideze la Preşedinţie din opoziţie.

951 afișări
Imaginea articolului Ponta: Putem păstra USL, dar Antonescu să îşi asume responsabilitatea guvernării. Liderul PNL greşeşte dacă apreciază că e mai bine să candideze la Preşedinţie din opoziţie

Ponta: Putem păstra USL, dar Antonescu să îşi asume responsabilitatea guvernării. Liderul PNL greşeşte dacă apreciază că e mai bine să candideze la Preşedinţie din opoziţie

Liderul PSD, premierul Victor Ponta afirmă că crede că există şanse de menţinere a USL, dar a precizat că liderul PNL, Crin Antonescu, trebuie să îşi asume responsabilitatea guvernării şi a arătat că acesta greşeşte dacă apreciază că este mai bine să candideze la Preşedinţie fără asumarea acestei responsabilităţi, după modelul altor preşedinţi veniţi "din opoziţie".

"Eu cred în continuare în USL, că cea mai bună variantă este să guvernăm împreună, că Iohannis este bine-venit în Guvern, fie pe funcţia de ministru de Interne, fie pe cea de la Finanţe. Dacă există un alt calcul, eu nu fac parte din el", a spus Ponta.

Ponta a spus însă din nou că are sentimentul că Antonescu a decis să candideze la alegerile prezidenţiale fără a se mai asocia cu responsabilitatea guvernării, după modelul altor preşedinţi români care au fost aleşi după ce au venit din opoziţie.

"Eu am spus foarte clar: nu că e candidat din opoziţie, ci că sentimentul meu, senzaţia mea, poate greşită, este că Antonescu doreşte să candideze la funcţia de preşedinte fără a se mai asocia cu responsabilitatea guvernării României. Mă bazez pe faptul că, în istoria României, preşedinţii care au fost aleşi au venit totodeauna din opoziţie - Iliescu, Constantinescu, Băsescu. Cred că e un lucru greşit, pentru că ar trebui ca Antonescu să îşi asume responsabilitatea guvernării alături de noi. Dacă crede însă că disocierea de guvernare îi măreşte şansele de a câştiga, e posibil, nu ştiu să răspund", a afirmat Ponta.

El a susţinut că din partea PSD este toată disponibilitatea de a continua USL şi că soluţia este ca cei patru miniştri propuşi de PNL să îşi ocupe locurile în Guvern, dar în formula actuală.

"Poate ultimatumul de luni este utltimatumul de mai încolo, ca să ne mai gândim şi să luăm decizia înţeleaptă", a adăugat Ponta, referitor la solicitarea PNL de a transmite cel târziu până luni dacă PSD doreşte păstrarea USL.

Întrebat însă de jurnalişti ce se întâmplă dacă PNL nu doreşte noi discuţii, Ponta a răspuns: "Înseamnă că, atunci, sentimentul meu este adevărat, că de fapt Antonescu a luat demult decizia de a rupe USL şi că ceea ce vedem este, doar aşa, un divorţ cu scandal".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici