Ponta: Să lămurim cu imunitatea. Când Voiculescu a renunţat la imunitate, s-a spus corect că aceasta nu există

Liderul USL, premierul Victor Ponta, a declarat că îşi doreşte ca problema imunităţii parlamentarilor să fie clarificată, arătând că aceasta este reglementată şi în Constituţie şi că atunci când Dan Voiculescu a renunţat la imunitate s-a explicat, "de data asta corect", că nu există nicio imunitate.

814 afișări
Imaginea articolului Ponta: Să lămurim cu imunitatea. Când Voiculescu a renunţat la imunitate, s-a spus corect că aceasta nu există

Dan Voiculescu (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"Mi-aş dori să lămurim problema cu imunitatea, nu e imunitatea...când a renunţat domnul Voiculescu la imunitate, toţi cei care strigau că e prea mare imunitatea explicau, de data asta corect, că nu există nicio imunitate de fapt, decât pentru arestare şi percheziţie, aceea e prevăzută în Constituţie şi nu poţi să scrii nimic în regulamentul Camerelor care să încalce Constituţia. Nici să dai mai puţin, nici să dai mai mult. Acum eu nu ştiu dacă a descoperit ceva preşedintele sau dacă e doar un gest politic", a spus Ponta, aflat la Bruxelles, în contextul în care preşedintele Traian Băsescu a cerut Legislativului reexaminarea statutului parlamentarilor.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, luni, Parlamentului, o cerere de reexaminare a Statutului parlamentarilor, invocând, printre altele, faptul că acesta vine în contradicţie cu recomandările din Raportul MCV şi propunând dezbatere publică asupra proiectului.

În cerere se arată că Legea trimisă spre promulgare are ca obiect de reglementare completarea şi modificarea statutului deputaţilor şi al senatorilor, în special în ceea ce priveşte incompatibilităţile, conflictele de interese şi imunitatea parlamentarilor.

În 28 ianuarie, Dan Voiculescu a demisionat din funcţia de senator, la mai puţin de o săptămână după ce depusese jurământul. El şi-a motivat gestul prin faptul că în ultima perioadă au existat "speculaţii" cu privire la faptul că imunitatea parlamentară pe care o presupune statutul de senator ar împiedica "actul de justiţie" în cazul dosarului său.

Completul de trei judecători de la instanţa supremă la care a fost repartizat procesul lui Dan Voiculescu privind privatizarea ICA a dispus, joi, ca dosarul să fie judecat de completul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la care a fost iniţial, stabilind următorul termen în 5 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici