Ponta: Să se verifice că nu am vorbit niciodată cu Grăjdan. Din partea mea n-a fost nimic intenţionat

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că va solicita să se verifice că el personal nu a vorbit niciodată cu Adrian Grăjdan şi că prin tot ceea ce a făcut a arătat că, cel puţin din partea sa, nu a fost vorba de nimic intenţionat, el admiţând că acest caz a reprezentat o problemă pentru PSD.

615 afișări
Imaginea articolului Ponta: Să se verifice că nu am vorbit niciodată cu Grăjdan. Din partea mea n-a fost nimic intenţionat

Ponta: Să se verifice că nu am vorbit niciodată cu Grăjdan. Din partea mea n-a fost nimic intenţionat (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax foto)

Întrebat dacă devine cazul Grăjdan un pericol pentru PSD, Ponta a răspuns: "A fost o problemă, categoric da. Şi prin toate măsurile pe care le-am luat - l-am dat afară, am retras adresa - am arătat că totul a fost o greşeală".

Referitor la telefonul dat de Adrian Năstase la ora 5.00 dimineaţa lui Grăjdan, Ponta a spus că el va cere să se verifice că, personal, nu a vorbit niciodată cu acesta. "Eu o să cer să se verifice că eu nu am vorbit niciodată cu domnul Grăjdan, asta o să cer să se verifice", a subliniat Ponta.

Întrebat dacă Năstase a greşit telefonându-i lui Grăjdan Ponta a spus: "Ce pot să spun? Daţi-mi voie să nu comentez. Nu am vorbit în viaţa mea cu domnul Grăjdan. L-am dat afară imediat ce a greşit, am retras adresa. Sigur,a fost o problemă pentru noi, dar prin tot ce am făcut am arătat că nu a fost vorba, cel puţin din partea mea, de absolut nimic făcut intenţionat".

Ponta a spus că cei de la PDL au profitat de această problemă a PSD, dar a opinat că s-a exagerat cu scrisorile trimise în legătură cu acest caz. "Restul, că cei de la PDL au profitat de ocazie... nu ştiu. Poate aş fi profitat şi eu în locul lor. Dar cred că au exagerat un pic, cu scrisorile către Uniunea Europeană. Nu cred că ei au vreun interes să avem vreun raport rău pe Justiţie. Nu cred... adică ideea asta să arunci în aer pe toată lumea doar ca să te răzbuni pe cineva...", a spus Ponta.

El a spus că înţelege dezbaterile din România pe acest caz, dar PDL a folosit un moment prost pentru PSD. "În rest, dezbaterile între noi le înţeleg, au prins un moment prost pentru noi, l-au folosit, asta e", a spus Ponta.

Întrebat dacă Năstase poate deveni o vulnearablitate pentru PSD, Ponta a răspuns: "Hai să nu mai vorbim. E justiţia, se pronunţă. A fost o vulnerabilitate că a fost achitat domnul Falcă? Că nu am auzit-o pe doamna Macovei plângându-se de faptul că l-au achitat pe Falcă. Dacă aşa decide justiţia, e foarte bine".

Adrian Năstase a declarat miercuri, la termenul din dosarul Trofeul Calităţii de la instanţa supremă, că nu a discutat la 5 dimineaţa cu fostul şef al ISC, Adrian Grăjdan, adăgând că a vorbit cu acesta "diverse chestiuni de ordin general".

"N-am vorbit la ora 5 dimineaţa cu domnul Grăjdan. Am vorbit cu el diverse chestiuni de ordin general", a spus Năstase în faţa magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce a fost rugat să răspundă concret la întrebarea dacă a vorbit sau nu cu Grăjdan la 5 dimineaţa.

Aceeaşi întrebare îi fusese adresată anterior de procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). După scurte deliberări, însă, instanţa a respins întrebarea procurorului, astfel că Năstase acesta nu a mai răspuns.

Procurorul DNA menţionase că pune această întrebare în contextul stabilirii cu claritate a situaţiei civile a Inspectoratului de Stat în Construcţii în dosarul Trofeul Calităţii. Astfel, procurorul a lăsat să se înţeleagă în sala de judecată că ar exista o interceptare telefonică a unei discuţii dintre Adrian Năstase şi Adrian Balaban-Grăjdan, purtată în dimineaţa zilei în care Grăjdan a trimis la instanţa supremă adresa prin care arăta că ISC nu se mai constituie parte civilă în dosarul Trofeul Calităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici