Ponta: Scopul comun al opoziţiei e căderea lui Boc, alte discuţii sunt parazitare

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că discuţiile dintre partidele din opoziţie sunt strict legate de moţiunea de cenzură, alte discuţii, eventual despre program de guvernare, fiind "parazitare".

38 afișări
Imaginea articolului Ponta: Scopul comun al opoziţiei e căderea lui Boc, alte discuţii sunt parazitare

Ponta: Scopul comun al opoziţiei e căderea lui Boc, alte discuţii sunt parazitare (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Ponta a spus că PSD are "discuţii normale" cu celelate partide de opoziţie, PNL şi PC, referitoare la moţiunea de cenzură pe care social-democraţii o vor iniţia imediat după ce Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament.

"Nu va fi nicio problemă din partea noastră să votăm orice fel de proiect sau moţiune ale lor, nici din partea lor să voteze moţiunea noastră de cenzură. Scopul comun al partidelor de opoziţie este căderea Guvernului Boc şi blocarea acestor măsuri. Orice alte discuţii apărute în această perioadă sunt parazitare şi au fost făcute tocmai în scopul de a spriijini Guvernul actual şi de a arăta disesiunea care în realitate nu există în opoziţie", a menţionat el.

Ponta a afirmat că, în opinia PSD, ar fi preferabil un calendar cât mai strâns al asumării răspunderii Guvernului, eventual marţi sau miercuri, astfel încât moţiunea de cenzură să fie votată săptămâna viitoare.

El a precizat că textul moţiunii de cenzură nu va conţine şi semnături ale parlamentarilor PNL.

Ponta a mai spus că moţiunea nu va face referire la măsurile anticriză alternative ale PSD sau PNL.

"Nu este cazul să avem niciun program de guvernare, la program de guvernare se ajunge prin alegeri, nu prin moţiune de cenzură", a mai afirmat preşedintele PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici