Ponta: Sper ca raportul CE să nu lege aderarea la Schengen de lupta politică, ar fi incorect

Autorităţile române speră ca raportul de ţară al Comisiei Europene să nu lege procesul de aderare a României la spaţiul Schengen de actuala luptă politică, deoarece o astfel de decizie nu ar fi corectă, a declarat, miercuri, la Bruxelles, premierul Victor Ponta.

280 afișări
Imaginea articolului Ponta: Sper ca raportul CE să nu lege aderarea la Schengen de lupta politică, ar fi incorect

Ponta: Sper ca raportul CE să nu lege aderarea la Schengen de lupta politică, ar fi incorect (Imagine: Gabriel Petrescu / MediafaxFoto)

"A conecta sistemul judiciar cu bătălia politică sau, mai mult chiar, a lega procesul de aderare la spaţiul Schengen de lupta politică, o luptă care urmează să fie soluţionată de votul românilor la referendum, nu ni se pare corect", a spus Ponta, după discuţia avută cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Premierul a apreciat totodată că raportul de ţară al Comisiei Europene va reflecta progresele înregistrate de România în domeniul justiţiei şi a arătat că sistemul juridic este independent, dar trebuie să aibă şi un mai mare grad de eficacitate.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici