Ponta: Sunt suporter al lui Papandreou. Udrea are tupeu nemărginit criticându-l

Preşedintele PSD, Victor Ponta, afirmă pe blog că susţine decizia luată de premierul grec, Georges Papandreou, de a organiza un referendum pe tema ajutorului financiar oferit de UE şi declară că acuzele formulate de Elena Udrea la adresa socialiştilor eleni sunt de un "tupeu nemărginit".

428 afișări
Imaginea articolului Ponta: Sunt suporter al lui Papandreou. Udrea are tupeu nemărginit criticându-l

Ponta: Sunt suporter al lui Papandreou, Udrea are tupeu nemărginit criticându-l (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Într-o postare de joi pe blogul personal, Ponta spune că este de acord cu decizia lui Papandreou şi a fost "înfuriat cumplit" văzând declaraţia pe tema referendumului din Grecia a Elenei Udrea.

El afirmă că a fost "scos din sărite" de Udrea pentru că declaraţia acesteia despre vinovăţia socialiştilor din Grecia pentru distrugerea Europei "este cea mai ruşinoasă şi ticăloasă din prodigioasa carieră" a ei.

Ponta spune că jurnaliştii o întrebaseră pe Udrea despre ultimul ei pictorial, nu despre situaţia economică a Europei.

"Din păcate, probabil că în România un pictorial al unei ministrese va deveni mai cunoscut decât starea Europei. (…) Este un semn de tupeu nemărginit să critici guvernul unei alte ţări democratice care vrea să îşi consulte propriul popor prin referendum când te cheamă Elena Udrea şi ai ca singur merit politic protecţia unui preşedinte care a abuzat de referendumuri pentru tot felul de subiecte penibile", declară Ponta.

El arată că situaţia Greciei a fost provocată de fostul guvern de dreapta, socialiştii lui Papandreou veniţi în 2009 la putere recunoscând "falsurile" în raportările deficitului şi datoriei publice, încheind un acord cu FMI şi luând măsuri de austeritate.

Preşedintele PSD mai afirmă că, în urma măsurilor luate de guvernul elen prin acordul cu FMI, şi în Grecia, ca şi în România, situaţia este mai rea.

Ministrul Elena Udrea afirmă că referendumul susţinut de guvernul socialist Papandreou este nepotrivit şi inutil şi că televiziunile de ştiri din România se revoltă acum, deşi îi dădădeau ca exemplu românilor pe protestatarii greci, ea spunând că aceştia din urmă sunt, "în fapt, nişte huligani".

Liderul PDL Elena Udrea a scris pe blog că anul trecut Victor Ponta, proaspăt ales şef la PSD şi co-preşedintele al USL, îl lăuda pe premierul grec Georgios Papandreou şi îl prezenta ca pe un exemplu de urmat de preşedinte de partid socialist.

Ea le recomanda tuturor "comentatorilor politici misogini" ai televiziunilor de ştiri să se concentreze mai mult pe ce se întâmplă în jur şi să analizeze mai mult cum "socialismul politic, căruia-i suflă-n vele, prăbuşeşte lumea economică".

"Când Preşedintele Băsescu vorbea despre eforturile de a evita «grecizarea» României, mulţi comentatori îl atacau şi râdeau, spunând cât de bine trăiesc grecii şi că «să ajungem ca ei ar fi un lucru minunat». Oare aşa gândesc şi acum?", scrie Udrea.

Ea precizează că Guvernul Boc, "aşa atacat şi ţintă pentru campanii de presă cum a fost el, a evitat ca România să împărtăşească soarta Greciei".

"Asta arată curaj, determinare, dar şi o linie clară pe care am urmat-o - am avut un plan, altul decât împrumuturile continue şi care să nu mai poată fi acoperite. Le transmit un mesaj tuturor românilor: să se uite bine la Grecia , pentru că am putea fi în situaţia lor, dacă la putere ajung populiştii socialişti din USL. Nu există nicio diferenţă între «wannabe»-ul prim-ministru Ponta şi Georgios Papandreou. Ei nu ştiu decât să se împrumute, să le vândă oamenilor iluzia unui stat care poate să facă de toate pentru ei, iar atunci când îi ajunge falimentul să ceară de la alţii, mult mai responsabili, să-i salveze", scrie Udrea.

Guvernul elen a votat miercuri în favoarea propunerii premierului Giorgios Papandreou privind convocarea unui referendum privind planul de salvare a Greciei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici