Ponta: Unii europarlamentari PSD nu mai doresc să candideze pentru un nou mandat

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a avut, luni, după şedinţa BPN al partidului, o întrevedere cu europarlamentarii social-democraţi, el precizând, la sfârşitul acesteia, că unii dintre actualii eurodeputaţi nu mai doresc să candideze pentru un nou mandat.

823 afișări
Imaginea articolului Ponta: Unii europarlamentari PSD nu mai doresc să candideze pentru un nou mandat

Ponta: Unii europarlamentari PSD nu mai doresc să candideze pentru un nou mandat (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Pe 31 ianuarie o să anunţăm lista. Unii o să fie (pe listă - n.r.), alţii nu, nu mai doresc. Pe 31 pot să vă spun sigur", a precizat Ponta.

Comitetul Executiv al PSD se va reuni în 31 ianuarie pentru a valida alianţele pe care partidul le va face în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European, dar şi pentru a aproba lista candidaţilor.

În actuala legislatură europeană, PSD, în alianţă cu PC, a avut 12 mandate, în prezent (după excluderea lui Adrian Severin) având 11 eurodeputaţi: Cătălin Ivan (şeful delegaţiei PSD), Ioan Mircea Paşcu, Victor Boştinaru, Minodora Cliveti, Corina Creţu, Viorica Dăncilă, Ioan Enciu, Daciana Sârbu, Claudiu Ciprian Tănăsescu, Adriana Ţicău, Sabin Cutaş.

PSD mizează la alegerile europene din mai pe 2-3 locuri eligibile în plus faţă de cele 11 pe care le are în prezent.

PSD şi PNL vor merge pe liste separate, însă vor avea un program comun, care să împătăşească aceleaşi obiective europene ale României, potrivit declaraţiilor liderilor celor două formaţiuni.

Social-democraţii au stabilit deja că vor merge la europarlamentare împreună cu UNPR, care va avea, cel mai probabil, un loc pe listă. PSD a invitat şi PC pentru a merge pe liste comune la europarlamentare, însă conservatorii nu au luat încă o decizie. Oricum, alianţele pe care PSD le va face la europarlamentare şi numărul de locuri care vor reveni partenerilor de alianţă vor fi decise şi validate la reuniunea Comitetului Executiv Naţional, care urmează a fi convocat pe 31 ianuarie.

Şeful campaniei electorale a PSD pentru PE, Liviu Dragnea, a început deja seria de întrevederi cu reprezentanţii organizaţiilor judeţene ale PSD în perspectiva europarlamentarelor. Dragnea a convocat patru întâlniri, astfel: vineri şi marţi la Bucureşti, miercuri la Craiova şi joi, pe 23 ianuarie, la Iaşi sau la Focşani.

Dragnea a precizat că PSD va avea în mod sigur mai mulţi europarlamentari decât are acum.

Până în acest moment, niciun europarlamentar PSD nu şi-a manifestat public intenţia de a nu mai candida.

La alegerile europarlamentare din mai, lista candidaţilor PSD ar putea fi deschisă de fostul preşedinte al partidului, Mircea Geoană, care, potrivit unor surse, ar avea în vedere inclusiv o candidatură la PE.

Alegerile pentru Parlamentul European urmează să aibă loc în 25 mai. România va avea în viitorul Parlament European 32 de mandate, faţă de 33 în prezent. Mandatele în PE sunt de cinci ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici