Ponta: USL va depune mii de plângeri penale împotriva liderilor PDL centrali şi locali

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, decizia politică a USL de a depune, prin organizaţiile sale judeţene, plângeri penale împotriva liderilor PDL centrali şi locali care au încălcat Legea referendumului, împiedicând "prin orice mijloace" participarea cetăţenilor la vot.

673 afișări
Imaginea articolului Ponta: USL va depune mii de plângeri penale împotriva liderilor PDL centrali şi locali

Victor Ponta (Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Prin structurile noastre politice, începând de azi, vom depune plângeri penale împotriva tuturor liderilor PDL care au încălcat Legea 3/2000, privind referendumul, şi, prin orice mijloace, au împiedicat cetăţenii să voteze la referendum. Vor fi mii de asemenea plângeri împotriva liderilor PDL centrali şi locali", a anunţat Ponta.

"Vă confirm că am discutat în conducerea USL despre obligaţia USL de a-i proteja pe cetăţenii români care au votat la referendum împotriva abuzurilor care se comit, pornite de la preşedintele suspendat, domnul Traian Băsescu, şi puse în practică de către instituţiile de represiune care vor prin acest mod să schimbe rezultatul votului la referendum", a spus Ponta, după şedinţa USL.

El a spus că, în condiţiile în care 8,5 milioane de persoane au votat la referendum, iar 7,5 milioane au optat pentru demiterea lui Traian Băsescu, nu se poate să schimbi votul cetăţenilor prin "acţiuni de represiune", decât comiţând "o lovitură de stat".

"În consecinţă, de azi începând, prin organizaţiile judeţene ale USL, ne vom organiza pentru a acorda asistenţă juridică oamenilor supuşi la presiuni, la anchete, la abuzuri. Vom lucra cu juriştii noştri plângeri penale împotriva celor care au comis abuzuri", a spus Ponta.

Victor Ponta, ministru interimar al Justiţiei, a precizat că USL vrea să vadă dacă, în condiţiile în care zeci şi sute de procurori, fără a fi sesizaţi, au pornit anchete împotriva oamenilor, vor aplica acum, imparţial, acelaşi standard şi îi vor cerceta pe liderii PDL care au comis o faptă penală încălcând flagrant Legea 3/2000 prin împiedicarea oamenilor de a merge la vot.

"Vrem să vedem dacă există imparţialitate. Altfel, se creează impresia clară că acei procurori nu fac altceva decât să aplice o decizie politică al lui Traian Băsescu şi investigheză şi intimidează oamenii ca să nu mai voteze în alegerile parlamentare din noiembrie", a spus ministrul interimar al Justiţiei.

El a arătat că primul care a comis infracţiunea de a-i împiedica pe români să se prezinte la vot este preşedintele suspendat, Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici