Ponta: Videanu întotdeauna minte

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, la Râmnicu Vâlcea, că ministrul Economiei, Adriean Videanu, "întotdeauna minte" şi cât timp nu va avea un interes propriu, material, nu se va ţine de cuvânt, el referindu-se astfel la promisiunile făcute Oltchim şi care nu ar fi fost onorate de acesta.

21 afișări
Imaginea articolului Ponta: Videanu întotdeauna minte

Ponta: Videanu întotdeauna minte (Imagine:Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Ponta a făcut aceste afirmaţii în contextul în care a vorbit despre promisiunile pe care ministrul Economiei le-ar fi făcut, în timpul guvernării de coaliţie PSD-PDL, în ceea ce priveşte sprijinirea Oltchim, fapt rămas fără acoperire.

"Am o experienţă personală la şedinţele de coaliţie de anul trecut - coaliţia nefericită PDL-PSD - când Ion Câlea punea problema Oltchim, premierul Boc spunea că rezolvăm, ca şi Videanu. Ştiu că Videanu întotdeauna minte, spune invers. Dacă spunea da, aveam speranţe pentru Oltchim. În noiembrie nu s-a întâmplat nimic, am trecut atunci prin Guvern decizia de a garanta împrumutul necesar pentru Oltchim, azi nu s-a întâmplat nimic", a spus Ponta.

El a arătat că, dacă premierul Emil Boc va minţi din nou, îi roagă pe lucuitorii municipiului Râmnicu Vâlcea "să-i arate obrazul devenit din ce în ce mai gros în ultimul timp" şi să-i reamintească promisiunea făcută înainte de campania electorală.

"Vreau să ne considerăm în război cu actualul Guvern pentru a-şi ţine promisiunea faţă de Oltchim. Cred că niciun Guvern nu a făcut atât de mult rău în ideea de a creşte şomajul. Cât timp Videanu nu va avea un interes propriu, material, nu se va ţine de cuvânt faţă de locuitorii municipiului", a spus Ponta.

La sfârşitul lunii februarie, combinatul chimic Oltchim (OLT) estimează că în acest an va obţine un profit de 8,5 milioane lei, la o creştere de 2,5 ori a veniturilor, după ce în 2009 a înregistrat pierderi de 209,8 milioane lei, potrivit proiectului de buget al companiei.

Oltchim are un capital social de 34,3 milioane lei, divizat în 343 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei. Compania este controlată de stat, care deţine prin Ministerul Economiei 54,79% din titluri, în timp ce firma germană PCC are aproape 12,16% din acţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici