Ponta vrea ca fiul său să înveţe limba chineză

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, că doreşte ca fiul său, Andrei, să înveţe limba chineză la Institutul Confucius, el anunţând totodată că, într-o discuţie cu preşedintele Chinei, acesta i-a spus că şi una dintre fiicele preşedintelui SUA, Barak Obama, învaţă această limbă.

252 afișări
Imaginea articolului Ponta vrea ca fiul său să înveţe limba chineză

Victor Ponta (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Vă urez mult succes în continuare şi după ce nu voi mai fi prim-ministru, ca să nu fie conflict de interese, sper să-l primiţi şi pe Andrei Ponta la Institutul Confucius. Am fost la Beijing şi în discuţia pe care am avut-o cu preşedintele am menţionat că Andrei vrea să înveţe şi el limba chineză, şi mi-a spus că asta înseamnă că e un băiat deştept şi că şi preşedintele Obama i-a spus despre fiica sa că învaţă limba chineză", a spus Ponta în discursul său rostit la deschiderea Institutului Confucius.

El a amintit că evenimentul are legătură şi cu vizita premierului Chinei la Bucureşti, care va începe pe 25 noiembrie.

Ponta a mulţumit celor care s-au implicat în realizarea acestui proiect, respectiv şefilor celor două ambasade, cea a Chinei la Bucureşti, şi cea a României la Bejing, Uiversităţii Bucureşti şi Universităţii din Bejing.

„Guvernul nu are prea mari merite, dar nu din cauza noastră. A fost pentru prima dată de când sunt prim-ministru când am întrebat un şef al unei instituţii publice dacă mai are nevoie de bani şi a zis :<<Nu>>, dar oferta de sprijin rămâne valabilă cel puţin pănă la adoptarea bugetului”, a mai spus Ponta.

La răndul său, ambasadorul Chinei la Bucureşti, doamna Huo Yuzhen, a spus că "a rămas mişcată" atunci când a auzit că Victor Ponta doreşte ca să-îşi va trimite fiul să înveţe limba chineză. Ea a mulţumit Guvernului României pentru susţinerea acestui proiect. şi a precizat că oamenii, dacă nu ar fi învăţat unii limba celorlalţi, ar comunica prin gesturi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici