Ponta: Vreau să discutăm cu PDL, PPDD despre comisar european. Nu poate decide Băsescu, care a luat 6%

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, după alegerile pentru PE, că vrea să discute cu PDL şi PPDD despre cine va fi susţinut pentru funcţia de comisar european, el arătând că "nu poate fi o decizie a peşedintelui Băsescu, care a luat 6% la alegeri".

1151 afișări
Imaginea articolului Ponta: Vreau să discutăm cu PDL, PPDD despre comisar european. Nu poate decide Băsescu, care a luat 6%

Ponta: Vreau să discutăm cu PDL, PPDD despre comisar european. Nu poate decide Băsescu, care a luat 6% (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Fac un apel şi către celelalte forţe politice reprezentate legitim în Parlament, în primul rând PDL, în Parlament se află şi PPDD, pentru ca odată încheiată o campanie cu extrem de multe accente radicale (...), după câteva zile, să ne gândim totuşi dacă nu putem să facem mai mult pentru ţară. Nu vorbesc de o intrare la guvernare, PDL şi PPDD trebuie să rămână în opoziţie până în 2016, însă adresez o invitaţie la a discuta despre câteva teme majore ale României în perioada următoare pe care le voi include într-o scrisoare pe care o vom transmite domnului Blaga şi doamnei Man", a spus Ponta după alegerile europarlamentare.

El a arătat că primul punct de discuţie cu PDL şi PPDD se referă la statutul României în UE şi candidatul pentru funcţia de comisar european.

"Primul punct se referă la statutul nostru în UE, pe cine susţinem pentru funcţia de comisar european. Nu poate fi o decizie a peşedintelui Băsescu, care a luat 6% la alegeri. Trebuie să fie o decizie a României", a spus Ponta.

Celelalte puncte pe care Victor Ponta vrea să le discute cu PDL şi PPDD se referă la poziţia României faţă de Ucraina şi R.Moldova, modul de finanţare în armată, poliţie, sănătate, educaţie, funcţionarea instituţiilor democratice fundamentale, justiţie independentă şi o Curte Constituţională care să nu facă arbitraje politice, măsuri economice şi priorităţi pe termen mediu şi lung.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici