Pop: ANI să facă dovada că el ştia de două săptămâni că urma să fie declarat incompatibil

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, cere conducerii ANI să facă dovada că el ştia de două sau trei săptămâni că urma să fie declarat incompatibil, cum afirmă preşedintele ANI, Horia Georgescu, pe care îl acuză că se implică în campania electorală.

304 afișări
Imaginea articolului Pop: ANI să facă dovada că el ştia de două săptămâni că urma să fie declarat incompatibil

Pop: ANI să facă dovada că el ştia de două săptămâni că urma să fie declarat incompatibil

Liviu Pop a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la USL Arad, că a "constatat cu tristeţe" că preşedintele ANI, Horia Georgescu, "nu a învăţat ce înseamnă o funcţie publică apolitică şi continuă atacurile electorale".

Pop a spus că, referitor la persoana sa, "ANI s-a implicat într-o chestiune pur electorală" şi că îi cere lui Georgescu să facă dovada faptului că el ştia de două sau trei săptămâni că urma să fie declarat incompatibil.

"Preşedintele ANI are iarăşi o problemă cu miniştrii, mai ales cu persoana mea, şi îi cer public să facă dovada a ceea ce a spus, că miniştrii ştiau ce urmează să facă ANI. Să demonstreze că am fost informat de ANI în vreun fel, să facă dovada publică. Este o nouă minciună aruncată în spaţiul public. Am aflat de această incompatibilitate din presă, nu am fost informat oficial despre conflictul de interese", a spus Liviu Pop.

Ministrul i-a cerut lui Georgescu "să dovedească cei 300.000 de euro pe care i-a luat de la părinţi cu împrumut, dacă tranzacţiile sunt legale" şi "să-şi vadă de instituţia pe care o conduce, nu să se implice în campania electorală".

Pop a mai spus că, după modul în care a procedat ANI privind persoana sa, instituţia ar trebui să emită comunicate de presă pentru fiecare cetăţean cercetat.

Miniştrii incompatibili fuseseră informaţi de acuzaţiile ANI în urmă cu două - trei săptămâni, însă apărările lor au venit, nu întâmplător, cu două - trei zile înainte de începerea campaniei, când ANI a emis comunicatul, declara preşedintele instituţiei, Horia Georgescu, la Gândul Live.

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, declara, miercuri, că mesajul politic al demnitarilor acuzaţi de ANI de incompatibilitate, după emiterea comunicatului de presă, a fost unul voit.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici