Pop, audiat la CNCD după ce i-a acuzat pe germanii din România de nazism: Nu am atacat vreo minoritate. Nu am spus decât ce e scris

Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, s-a prezentat, joi, la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), unde a fost audiat după ce a declarat că Forumul Germanilor este continuatorul unei organizaţii naziste. Senatorul PSD susţine că nu a jignit pe nimeni.

1613 afișări
Imaginea articolului Pop, audiat la CNCD după ce i-a acuzat pe germanii din România de nazism: Nu am atacat vreo minoritate. Nu am spus decât ce e scris

Pop, audiat la CNCD după ce i-a acuzat pe germanii din România de nazism: Nu am atacat vreo minoritate. Nu am spus decât ce e scris în documente

„Am înaintat cele două documente – cererea de chemare în judecată formulată de Forumul Germanilor din Sibiu, cu privire la continuatorii în drept ai Grupului Etnic German şi sentinţa care confirmă acest lucru, o sentinţă dată foarte repede, în trei luni de zile. (...) Eu nu am făcut altceva decât să spun ceea ce este scris în documente oficiale, în sentinţe judecătoreşti, iar ce au interpretat alţii e problema lor”, a declarat Liviu Pop, la ieşirea de la audierile care au avut loc la CNCD.

Senatorul PSD consideră că nu a atacat nicio minoritate prin declaraţiile sale.

„Nu cred că prin declaraţiile mele am atacat vreo minoritate (...) Plângerea este făcută de un parlamentar USR, pentru că aşa înţeleg dumnealor să facă politică. Eu nu cred că germanii s-au simţit jigniţi de declaraţiile mele, ci unii politicieni”, a mai declarat Liviu Pop.

Fostul ministrul al Educaţiei a fost chemat la CNCD pentru a fi audiat după ce deputata USR Cristina Iurişniţi a depus o sesizare la această instituţie. „În calitate de preşedinte al Comisiei pentru Egalitatea de Şanse, am trimis către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării o sesizare pe numele consilierului prim-ministrului, Darius Vâlcov, care a propagat în spaţiul public serie de simboluri naziste, o altă sesizare pe numele fostului ministru al Educaţiei Liviu Pop care a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis a condus o organizaţie care este un „continuator” al unui grup nazist, făcând referire directă la o asociaţie a minorităţii germane din România şi o altă sesizare pe numele deputatului Doina Pană, care a comparat membrii Diasporei prezenţi la protestul din 10 august cu <huligani violenţi> cu dotare paramilitară”, a declarat deputata USR.

Liviu Pop a declarat, la sfârşitul lunii august, că preşedintele României, Klaus Iohannis, a condus o organizaţie, care este un continuator al unui forum german nazist. „Cred că măcar atâta gram de conştiinţă naţională are domnul preşedinte Iohannis. Pentru că, în fapt, amânarea rectificării bugetare înseamnă necheltuirea unor bani de către anumite instituţii publice şi nesuplimentarea fondurilor pentru alte instituţii public, care are ca singur efect deficitul bugetar.Trebuie să spun că dânsul (Klaus Iohannis-n.r) face o acuzaţie ipocrită din perspectiva zilei de 23 august şi în perspectiva fostei demnităţi a domniei sale, aceea de preşedinte al unui continuator al unui Forum...grupului...organizaţia aia nazistă. A condus forumul german (Iohannis-n.r), care a fost continuatorul acelui grup care ştim clar că a fost condamnat public”, a afirmat Liviu Pop.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici