PPMT: Vrem Parlament şi Guvern regional la Cluj cu bugete proprii

Vicepreşedintele PPMT Gergely Balazs a declarat, luni, că formaţiunea pe care o reprezintă doreşte "o Românie federală, o Transilvanie regională" şi un Parlament regional la Cluj, dar şi folosirea limbii maghiare în justiţie şi Poliţie în Transilvania.

292 afișări
Imaginea articolului PPMT: Vrem Parlament şi Guvern regional la Cluj cu bugete proprii

Balazs Gergely (Imagine: gergelybalazs.ro)

Gergely Balazs a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că PPMT susţine în programul electoral o strategie regională pentru dezvoltarea infrastructurii, astfel încât deciziile legate de construirea unei autostrăzi, de exemplu, să nu fie luate de autorităţile de la Bucureşti.

"PPMT vrea o Românie federală, o Transilvanie regională. Federalizarea înseamnă mai multe drepturi, un control mai mare asupra puterii politice. Vrem decizii instituţionale responsabile pe plan regional şi Parlament regional la Cluj. Un parlament şi un guvern regional cu bugete proprii sunt mai eficiente decât conducerea coruptă de la Bucureşti. Vrem o strategie regională pentru dezvoltarea infrastructurii, astfel încât deciziile legate de construirea unei autostrăzi, de exemplu, să nu fie luate de autorităţile de la Bucureşti, ci de comunităţile locale şi regionale. Mai vrem şi folosirea limbii maghiare în justiţie şi Poliţie în Transilvania, în funcţie de proporţionalitatea maghiarimii, iar aceasta să se reflecte şi în componenţa angajaţilor din instituţiile administraţiei publice", a spus Balazs Gergely.

Gergely Balazs a participat, luni, la prezentarea candidaţilor PPMT la alegerile din 9 decembrie.

Gergely candidează în Colegiul 2 Senat din judeţul Cluj.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici