Preda, chemat în faţa Consiliului de Onoare al Ordinului Steaua României, să răspundă pentru defăimarea României în PE: "Prigoana a început"

Europarlamentarul Cristian Preda a fost chemat în faţa Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României, ca urmare a criticilor aduse în Parlamentul European Guvernelor Grindeanu şi Tudose, el precizând că trebuie să răspundă unui denunţ ”care reia acuzaţiile PSD-ALDE de defăimare a ţării”.

2084 afișări
Imaginea articolului Preda, chemat în faţa Consiliului de Onoare al Ordinului Steaua României, să răspundă pentru defăimarea României în PE: "Prigoana a început"

Preda, chemat în faţa Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României, să răspundă pentru defăimarea României în PE: "Prigoana a început"

”Prigoana a început. Întrucât am criticat în PE guvernele Grindeanu şi Tudose, sunt chemat în faţa Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României, pentru a răspunde unui denunţ care reia acuzaţiile PSD-ALDE de defăimare a ţării. Mă vor judeca: Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, doctorul Şerban Brădişteanu (da, acela condamnat!), Mircea Geoană, fostul director SRI Costin Georgescu şi generalul Degeratu. Consiliul e prezidat de fostul preşedinte al Academiei, Ionel Haiduc”, a scris Cristian Preda pe Facebook.

El precizează că ”judecata” este programată pe 28 martie a.c., la Cotroceni.

”Mă voi apăra. Nu mă intimidează coaliţia corupţilor. Dincolo de cazul meu, e în joc un principiu: România liberă şi europeană trebuie protejată. Sunt convins că am de partea mea nu o formaţiune politică, ci cetăţenii oneşti ai acestei ţări. Pentru ei lupt. Vom învinge!”, a adăugat Preda.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni seara, că este nevoie de o lege împotriva celor care defăimează România, ”gen Monica Macovei şi alţi europarlamentari care mint despre propria ţară”, astfel încât ”statul român să corecteze aceste lucruri”.

„Am vorbit cu mai mulţi colegi şi am convenit să lucrăm la o lege, nu ştiu dacă e nevoie de o legislaţie, la o lege care să reglementeze sau să dea posibilitatea statului român să sancţioneze aceste lucruri, pentru că aceşti oameni - gen Monica Macovei şi alţi europarlamentari care mint despre propria ţară, care defăimează propria ţară, aduc foarte multe deservicii şi noi din cauza asta pierdem suveranitate, pierdem demnitate, pierdem respect şi nu câştigăm absolut nimic”, a declarat Liviu Dragnea la România TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici