Preda, despre afirmaţia lui Dragnea privind asumarea regionalizării: Cred că Ponta îl va pune la punct

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că premierul Victor Ponta "îl va pune la punct imediat" pe Liviu Dragnea pentru că a spus "enormitatea" că "regionalizează o ţară prin asumarea răspunderii Guvernului".

207 afișări
Imaginea articolului Preda, despre afirmaţia lui Dragnea privind asumarea regionalizării: Cred că Ponta îl va pune la punct

Cezar Preda (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Cred că primul-ministru îşi va pune colegul la punct imediat, pentru că numai un om care nu cunoaşte importanţa proiectului poate să spună o asemenea enormitate, că regionalizează o ţară prin asumarea răspunderii Guvernului. De fapt, domnul Dragnea nu are niciun gând cu privire la beneficiile românilor şi ale regiunilor, ci numai la beneficiile baronilor PSD", a susţinut Cezar Preda.

El a arătat că aşteaptă reacţia lui Victor Ponta.

"Aştept reacţia domnului Ponta, care a promis în edificiul APCE că nu-şi mai asumă răspunderea, că el a criticat vehement această procedură a asumării, dar a fost nevoit în cazul proprietăţilor. Cred că va urma o reacţie prin care domnul Dragnea va fi pus la locul care trebuie", a mai spus Preda.

Legea de înfiinţare a viitoarelor regiuni ar putea fi adoptată prin angajarea răspunderii Guvernului, în luna noiembrie, după ce va avea loc modificarea Constituţiei, a declarat, vineri, vicepremierul Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că modul în care vor arăta viitoarele regiuni va fi finalizat în vara acestui an, după care vor urma dezbateri publice regionale.

"Nu este finalizată analiza consiliului academic care să ne dea propunerea finală privind regionalizarea, cu care vom veni în faţa Guvernului şi a opiniei publice. Există o analiză extrem de serioasă, care nu este finalizată, nu pot să ies cu un desen al regiunilor câtă vreme nu este gata. Până la modificarea Constituţiei se va finaliza, undeva în vară, iar după desenarea regiunilor vor urma dezbateri publice regionale. Până la finalul acestui an, după modificarea Constituţiei, sfârşit de septembrie, început de octombrie, vom veni cu proiectul de lege privind regionalizarea. Se vor înfiinţa regiuni administrative, se vor stabili structurile de conducere până la 31 decembrie, pentru a prinde înainte de exerciţiul financiar 2014-2020 o structură administrativă stabilă", a spus Dragnea.

Potrivit acestuia, nu se poate "ieşi" cu legea de înfiinţare a regiunilor până când nu va fi modificată Constituţia.

"După ce modificăm Constituţia, ieşim cu legea de înfiinţare a noilor regiuni care va fi aprobată în Parlament, eu sper că prin procedura angajării răspunderii. Asta înseamnă că, la sfârşitul lunii noiembrie, cel mai târziu, regiunile să fie înfiinţate, adică şi forma lor şi comunitatea administrativ-teritorială", a adăugat vicepremierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici