Preda: Eu l-aş vedea în funcţia de preşedinte al Senatului pe Vasile Blaga

Deputatul PDL de Buzău Cezar Preda a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că, "pentru bunul mers al partidului şi pentru o reprezentare puternică la nivelul coaliţiei", Vasile Blaga este cea mai potrivită persoană pentru funcţia de preşedinte al Senatului.

164 afișări
Imaginea articolului Preda: Eu l-aş vedea în funcţia de preşedinte al Senatului pe Vasile Blaga

Preda: Eu l-aş vedea în funcţia de preşedinte al Senatului pe Vasile Blaga (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Cred că PDL va reuşi să-şi impună punctul de vedere în coaliţie, ca un mebru al partidului nostru să preia conducerea Senatului. Sunt mulţi colegi senatori care sunt pregătiţi să preia această funcţie, dar sincer, eu l-aş vedea, pentru bunul mers al partidului şi pentru o reprezentare puternică la nivelul coaliţiei, în funcţia de preşedinte al Senatului pe domnul Vasile Blaga. Cu tot respectul pentru ceilalţi colegi ai mei, cred că Vasile Blaga, împreună cu Roberta Anastase şi Emil Boc, vor reuşi să impună acest program foarte riguros de austeritate a României. Sper ca această coaliţie să meargă cu un singur candidat. E posibil însă ca în această nemernicie politică să se întâmple şi aberaţii, iar ca să eviţi te duci cu un singur candidat", a afirmat Cezar Preda.

De asemenea, Cezar Preda a spus că după excluderea lui Mircea Geoană din formaţiunea social-democrată, PNL şi PSD au un lucru în comun: ambele şi-au dat afară preşedinţii.

"Nu văd de ce atâta mirare în mass-media şi în lumea politică românească legat de un lucru care se întâmplă de 20 de ani în toate partidele. Când nu mai au nevoie de un om îl dau afară. Mai grav este când îţi dai preşedintele afară. Cu atât mai mult trebuie să înţelegeţi că cele două partide din USL au ca element comun tocmai acest lucru: ambele sunt partide care şi-au dat prin vot preşedinţii afară. Cum l-au dat liberalii pe Stolojan afară, aşa l-a dat şi PSD-ul pe Mircea Geoană. Scorul este acum 1 la 1", a mai spus Cezar Preda.

El a susţinut că astfel de situaţii, în care un membru de partid este dat afară "fără să fie respectat statutul", s-au înregistrat de-a lungul vremii în toate partidele din România.

"Cum s-au comportat cu Geoană când l-au dat afară din PSD, n-aş face atâta caz pentru că aşa e în politica românească. Peste tot e aşa când nu mai ai nevoie de un om sau vrei să scapi de el, nu faci ca la statut, îl dai afară şi tragi consecinţele. În toate partidele când un om încurca îl dădeau afară. Cât despre viitorul politic al lui Geoană, acesta va face ca şi ceilalţi - se va duce în zona aceea de construcţie cu Miron Cozma, cu Dan Diaconescu, va construi ceva, dar să vedem ce", a mai spus Preda.

Mircea Geoană a fost revocat, miercuri, din funcţia de preşedinte al Senatului, plenul acestei Camere aprobând hotărârea de încetare a mandatului cu 112 voturi "pentru", 5 abţineri şi 2 voturi "împotrivă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici