Preda: Parlamentarii PDL nu vor mai participa la dezbateri televizate în timpul programului de lucru

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, joi, că partidul său are un nou concept de comunicare, astfel că parlamentarii PDL nu vor mai participa la dezbateri televizate în timpul programului de lucru, iar la studiourile acreditate din Parlament vor discuta doar subiectele de pe ordinea de zi.

25 afișări
Imaginea articolului Preda: Parlamentarii PDL nu vor mai participa la dezbateri televizate în timpul programului de lucru

Preda: Parlamentarii PDL nu vor mai participa la dezbateri televizate în timpul programului de lucru (Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Cezar Preda a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Buzău, că toate partidele, inclusiv cel din care el face parte, au avut un concept greşit de comunicare în ultimii ani, adăugând că el a venit cu o nouă idee în acest sens care a fost aprobată de colegii parlamentari din PDL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preda a precizat că, odată cu aprobarea noului concept de comunicare, parlamentarii democrat-liberali nu vor mai apărea la televiziuni în timpul şedinţelor din Parlament şi nici nu vor mai dezbate alte teme în studiourile acreditate din Parlament decât cele aflate pe ordinea de zi.

"Eu cred că toată comunicarea partidelor, inclusiv a PDL, a funcţionat în ultimii ani într-un concept greşit. Eu am venit în faţa PDL cu un concept nou, acela de a fi proactiv. Conceptul vechi de comunicare folosit de toate partidele este reactiv, conceput ca un fagure, de a umple necesarul pe care ţi-l transmit televiziunile, cu prezenţa toată ziua în spaţiul televizat sau radiofonic. Cred că a fost o greşeală de comunicare pe care partidul a avut-o, însă eu am propus schimbarea şi a fost aprobată, de a avea un concept proactiv. Astfel, niciun parlamentar al PDL nu se va duce în spaţiul public în timpul programului de lucru. Suntem la Parlament să stăm la lucrări, suntem la muncă, nu la televizor. A doua chestiune care trebuie să stea la baza noului concept este cea legată de prezenţa în studiourile acreditate din Parlament: parlamentarii PDL vor discuta numai teme legate de ordinea de zi. Pentru acest lucru au fost acreditate aceste studiouri, nu pentru a discuta alte teme stabilite de redacţiile TV", a spus Preda.

El a mai spus că acest lucru va aşeza fiecare responsabil politic în locul la care trebuie să fie.

"Parlamentarii se vor duce la televizor când au timp liber şi în Parlament vor discuta despre legislaţia de pe ordinea de zi", a precizat Cezar Preda.

Liderul PDL a adăugat că principalul instrument de comunicare al partidului va fi cel al dezbaterilor în teritoriu. "Eu, de exemplu, mâine mă duc la Constanţa, vineri la Focşani, apoi în nordul Moldovei, voi fi cu alţi colegi care vor vorbi despre Camerele Agricole, de retrocedare, acesta trebuie să fie noul concept de comunicare", a afirmat Cezar Preda.

De asemenea, Preda a spus că parlamentarii PDL nu vor mai merge la "dezbateri sterile", în care redacţiile de ştiri adună un grup de politicieni pe care îi pun să se certe.

"Noi trebuie să fim oameni care avem valoare acolo, în teritoriu, unde discutăm cu oamenii care stau cu spatele la noi şi pe care trebuie să-i întoarcem cu faţa, nu în dezbateri sterile la televiziune, unde un moderator adună politicieni şi îi pune să se certe între ei. Asta e televiziunea de ştiri la noi, e cea mai ieftină, şi la propriu, şi la figurat", a mai declarat deputatul PDL de Buzău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici