Predoiu despre intenţia PSD de a-i cere demisia: Unii fac politică, eu fac proiecte

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, miercuri, despre intenţia PSD de a-i cere demisia în cazul unui Raport de ţară pe justiţie defavorabil din partea Comsiei Europene, în vară, că "unii fac politică, iar el face proiecte".

20 afișări
Imaginea articolului Predoiu despre intenţia PSD de a-i cere demisia: Unii fac politică, eu fac proiecte

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Fiecare face ce crede. Unii fac politică, eu fac proiecte. Eu am rămas în acest Guvern pentru continuarea acestor proiecte, Mai multe nu am de adăugat", a declarat Predoiu.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat cotidianului "Gândul" că, în cazul în care Raportul CE pe Justiţie va fi defavorabil, va cere demisia ministrului Cătălin Predoiu.

Mai mulţi lideri ai PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că revocarea lui Predoiu din funcţia de ministru al Justiţiei va fi cerută în cadrul coaliţiei de guvernare ca primă măsură politică în cazul unui raport negativ. Aceleaşi surse au mai arătat că, dacă Raportul pe Justiţie va fi unul defavorabil, PSD va acuza public faptul că o resposabilitate principală i-ar reveni şi lui Traian Băsescu, social-democraţii urmând să argumenteze că şeful statului a fost cel care l-a impus pe Predoiu în funcţia de ministru.

Deşi la nivelul conducerii PSD nu a fost stabilită o decizie politică în ceea ce priveşte eventualele solicitări ale social-democraţilor în situaţia în care Predoiu va fi remaniat, mai mulţi lideri ai partidului au apreciat că, în funcţie şi de rezultatele alegerilor europarlamentare, PSD ar fi îndreptăţit să revendice portofoliul Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici