Predoiu, discuţii cu reprezentanţii aeroporturilor din ţară, despre pregătirea pentru Schengen

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a avut discuţii, luni, cu administratorii aeroporturilor din România, reprezentanţi de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, preşedinţii consiliilor judeţene, despre pregătirile pentru eliminarea controalelor la frontierele aeriene din 31 martie.

284 afișări
Imaginea articolului Predoiu, discuţii cu reprezentanţii aeroporturilor din ţară, despre pregătirea pentru Schengen

Predoiu, discuţii cu reprezentanţii aeroporturilor din ţară, despre pregătirea pentru Schengen

O întâlnire între viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu şi administratorii aeroporturilor ce operează pe teritoriul României, reprezentaţi de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, preşedinţii consiliilor judeţene, reprezentanţi ai acestora şi conducerile aeroporturilor Suceava, Târgu-Mureş, Iaşi, Cluj-Napoca, Craiova, Baia Mare, Satu Mare, Sibiu, Tulcea, Oradea, Constanţa, Henri Coandă, Timişoara a avut loc luni.

„Având în vedere faptul că administrarea aeroporturilor nu se află în coordonarea MAI şi în spiritul politicii de cooperare loială interinstituţională, discuţia s-a concentrat asupra pregătirilor pentru eliminarea controalelor la frontierele aeriene, la 31.03.2024, cu accent asupra separării fluxurilor de pasageri şi îndeplinirii celorlalte cerinţe prevăzute de HG nr. 791/2009 privind condiţiile pentru certificarea aeroporturilor civile internaţionale sau deschise traficului aerian internaţional, cu modificările şi completările ulterioare. De asemenea, ministrul Afacerilor Interne a reiterat disponibilitatea structurilor MAI de a sprijini administraţiile aeroporturilor pentru îndeplinirea tuturor standardelor Schengen”, transmite Ministerul de Interne.

Ministrul Cătălin Predoiu a trecut în revistă măsurile adoptate de Ministerul Afacerilor Interne pentru implementarea fără sincope a Deciziei Consiliului din decembrie 2023, pe baza unui Plan concret, subliniind faptul că România este în grafic cu toate activităţile aferente acestui moment.

În acelaşi timp, ministrul a subliniat importanţa infrastructurii aeroporturilor pentru prevenirea amestecării fluxurilor Schengen cu cele Non-Schengen şi a cerut ca, în contextul lucrărilor de dezvoltare pe care aeroporturile le au în derulare, să se asigure că soluţiile din teren corespund în totalitate standardelor Schengen.

În egală măsură, Predoiu a felicitat conducerile aeroporturilor care au reuşit să finalizeze lucrările de dezvoltare, unele chiar înaintea termenului propus, şi a încurajat administratorii celorlalte aeroporturi să se asigure că ridicarea controalelor la frontierele interne aeriene se va desfăşura fără probleme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici