Predoiu: Elaborarea codurilor a devenit o dispută politică

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, marţi, la audierea de la Comisia juridică pe marginea reformei în Justiţie, că elaborarea codurilor juridice s-a transormat, după consultările de la Cotroceni, din 26 februarie, dintr-un subiect tehnic într-o dispută politică.

18 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Elaborarea codurilor a devenit o dispută politică

Predoiu: Elaborarea codurilor a devenit o dispută politică (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Predoiu a acuzat politizarea discuţiei pe marginea elaborării şi adoptării celor patru coduri juridice, afirmând că transferul subiectului de la abordarea specialiştilor juridici la abordarea politică, mediatică, sub presiunile audienţei, a "tabloidizat" chestiunea.

Ministrul a afirmat că după întâlnirea de la Cotroceni, din februarie, pe marginea condiţiilor de îndeplinit în virtutea mecanismului de verificare şi monitorizare din partea Comisiei Europene, discuţia asupra celor patru coduri a devenit "o dispută politică".

"Tema codurilor ar trebui abordată fără patimă şi la o oarecare distanţă de efervescenţa politică a momentului", a spus Predoiu.

El a respins şi acuzele aduse de o parte dintre politicieni şi de societatea civilă, că proiectele de coduri nu au fost dezbătute public suficient.

"Nu împărtăşesc viziunea că Guvernul trebuie să informeze în particular pe fiecare cetăţean cu privire la actele legislative adoptate. Sunt împăcat că Ministerul Justiţiei a consultat pe toţi cei care trebuiau consultaţi, magistraţi, mediul academic, profesionişti, societatea civilă, prin mese rotunde şi simpozioane organizate în 2008, dar şi pe toţi cei care au dorit să se informeze şi să fie consultaţi. Este o nedreptate a acuza acum Ministerul Justiţiei de neconsultare", a afirmat Predoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici