Predoiu: Întâlnirea liderilor CSM şi a ministrului Justiţiei cu Ambasada SUA, un semn de îngrijorare

Fostul ministrul al Justiţiei Cătălin Predoiu a declarat, vineri, că întâlnirea de joi a conducerii CSM şi a ministrului Justiţiei cu Ambasada SUA arată "un semn de îngrijorare din partea oficialilor americani" şi a menţionat că "nu s-a întâmplat aşa ceva" atunci când el era ministru.

193 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Întâlnirea liderilor CSM şi a ministrului Justiţiei cu Ambasada SUA, un semn de îngrijorare

Predoiu: Întâlnirea liderilor CSM şi a ministrului Justiţiei cu Ambasada SUA, un semn de îngrijorare (Imagine: Mihai Dăscălescu/Mediafax Foto)

Predoiu a fost întrebat cum comentează întâlnirea de joi cu Ambasada SUA a conducerii CSM şi a ministrului Justiţiei.

"Modul în care s-a desfăşurat acest dialog instituţional arată îngrijorarea legată de funcţionalitatea statului de drept şi de posibilitatea ca justiţia să fie afectată în viitor, dacă se continuă pe acest curs. Nu vă ascund că, la rândul meu, când am avut mandatul de ministru al Justiţiei, am avut contacte diplomatice cu partenerii euroatlantici, dar niciodată nu s-a întâmplat aşa ceva, niciodată ministrul Justiţiei, în mandatul meu, nu a fost somat, chemat, invitat, cum vreţi să-i spuneţi dvs., peste noapte, ca urmare a unor derapaje evidente în funcţionalitatea statului de drept", a precizat Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte PDL, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că pe timpul mandatului său de ministru dialogul diplomatic s-a desfăşurat normal.

"Dialogul diplomatic s-a desfăşurat normal şi aşa trebuie desfăşurat, dar în momentul în care lucrurile derapează, atunci evident îngrijorarea se manifestă şi din acest fel de a aborda lucrurile. Deci, văd şi în această invitaţie intempestivă un semn de îngrijorare, lucrurile sunt serioase, nu trebuie luate în glumă, cum le ia unul dintre consilierii premierului care acum schiază. Asta exprimă foarte clar situaţia în care se află România", a susţinut Cătălin Predoiu.

Ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc a declarat, pentru MEDIAFAX, că întâlnirea cu reprezentanţii Ambasadei SUA la care a participat joi face parte dintr-o serie de contacte programate va avea loc, în mod obişnuit, la începutul anului, cu reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti.

Însărcinatul cu afaceri al SUA, Duane Butcher, s-a întâlnit, joi, cu ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, şi cu liderii Consiliului superior al Magistraturii (CSM), a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, misiunea diplomatică la Bucureşti.

Ambasada SUA nu a oferit detalii referitoare la scopul întâlnirii.

Întrevederea a avut loc la scurt timp după ce Consiliul Superior al Magistraturii şi-a ales o nouă conducere.

Judecătorul Adrian Bordea a fost ales, luni, în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar procurorul Gheorghe Muscalu este noul vicepreşedinte al CSM.

Totodată, discuţia de la Ambasada SUA a avut loc cu o zi înainte de vizita asistentului secretarului american de Stat, Victoria Nuland, la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici