Prefectul de Maramureş a emis ordinul de încetarea de drept a mandatului lui Cătălin Cherecheş

Prefectul judeţului Maramureş, Rudolf Stauder, a emis, miercuri, ordinul privind constatarea încetării, de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

461 afișări
Imaginea articolului Prefectul de Maramureş a emis ordinul de încetarea de drept a mandatului lui Cătălin Cherecheş

Sursa foto: facebook.com/Mr.Jo0ker

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Maramureş, decizia a fost luată având în vedere „Sentinţa Penală nr.41/2022 a Tribunalului Cluj, copia Dispozitivului Deciziei Penale nr.1704/A/2023 a Curţii de Apel Cluj, definitivă, prin care domnul Cătălin Cherecheş a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani închisoare”.

„Această decizie vine în urma unei evaluări atente a situaţiei juridice şi a respectării prevederilor legale în vigoare. Prefectul Rudolf Stauder subliniază că această măsură are în vedere interesul public şi necesitatea asigurării bunei funcţionări a administraţiei locale în beneficiul comunităţii”, se arată în comunicat.

Prefectura arată că actul administrativ va fi adus la cunoştinţa părţilor pentru a respecta prevederile legale în vigoare.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, a fost prins, marţi seara, în Augsburg, Germania, şi urmează să fie adus în ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici