Preluarea mandatelor de către noii miniştri - Ponta: Există un pericol real ca structuri şi clanuri mafiote să conducă zone din ţară

Miniştrii Guvernului Ponta preiau, marţi, mandatele de la predecesorii lor. Premierul Victor Ponta a cerut noii conduceri a Ministerului Administraţiei şi Internelor să nu răspundă comenzilor de partid, să nu permită implicarea Poliţiei în campania electorală şi să combată crima organizată, arătând că există "un pericol real" ca structuri mafiote să conducă zone din ţară.

2770 afișări
Imaginea articolului Preluarea mandatelor de către noii miniştri - Ponta: Există un pericol real ca structuri şi clanuri mafiote să conducă zone din ţară

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Prezent la ceremonia de preluare de către Ioan Rus şi Victor Paul Dobre a mandatului de ministru al Internelor, respectiv de ministru delegat pentru Administraţie, şeful Guvernului a arătat că structurile mafiote pot fi combătute inclusiv prin eliminarea din sistem a angajaţilor "prea apropiaţi sau prea dependenţi" de acestea.

El a transmis reprezentanţilor MAI că nu mai este "atât de tânăr" pe cât pare şi că cei doi noi miniştri, cu mare experienţă în domeniu, au fost desemnaţi chiar de el şi mai puţin de partidele din care fac parte.

"Îmi doresc un minister mult mai puţin politizat decât a fost în perioada anterioară. Ministerul Administraţiei şi Internelor nu este un minister de partid şi cer celor doi miniştri să vă asigure că numirile, promovările, schimbările în funcţie şi deciziile importante nu se iau la sedii de partid. Să vă gândiţi mai puţin la liderii politici naţionali sau locali şi mai mult la ce aveţi de făcut în meserie", a spus Ponta reprezentanţilor MAI.

Premierul a afirmat totodată că doreşte ca alegerile să fie organizate în mod corect şi că nu va accepta situaţii de genul celor care ar fi fost înregistrate în judeţul Neamţ, în care poliţiştii păzesc autocare ale partidelor aflate în campanie electorală.

El a susţinut că nu va accepta derogări de la aceste solicitări nici în favoarea partidelor aflate în prezent la guvernare.

"La televiziuni întotodeauna sunt interesante cazurile spectaculoase de corupţie. Eu, ca fost procuror de teren, ştiu foarte clar că ceea ce influenţează viaţa fiecărui român este siguranţa lui personală. Ştiu foarte bine, din experienţă şi din informaţiile pe care le am inclusiv de la dumneavoastră, că în România există un pericol real ca diverse structuri de crimă organizată, clanuri mafiote, să stăpânească zone din oraşe, din judeţe sau de oriunde altă parte din această ţară.

Prioritatea zero este combaterea oricărui tip de crimă organizată, cu structurile de informaţii şi operative pe care le aveţi şi mai ales îndepărtându-i pe acei colegi ai dumneavoastră care sunt prea apropiaţi sau prea dependenţi de aceste structuri mafiote. Vreau să trăiesc într-o ţară în care copiii mei nu se tem să iasă pe stradă, în care nu se dau din maşină jos tot felul de indivizi şi ne iau la bătaie pentru că am îndrăznit să claxonăm", a mai spus Ponta angajaţilor ministerului.

Şeful Guvernului a asigurat totodată că, împreună cu Ministerul Finanţelor, va căuta soluţii de rezolvare în acest an a problemelor financiare din sistem.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici