Predoiu: Ministrul şi Ministerul Justiţiei pot sprijini politicile anticorupţie sau le pot descuraja

Fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, la predarea mandatului noului titular al portofoliului că ministrul şi Ministerul Justiţiei pot sprijini politice anticorupţie sau le pot descuraja, pot aduce echilibru sistemului judiciar în societate sau îl pot perturba.

136 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Ministrul şi Ministerul Justiţiei pot sprijini politicile anticorupţie sau le pot descuraja

Predoiu: Ministrul şi Ministerul Justiţiei pot sprijini politicile anticorupţie sau le pot descuraja (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cătălin Predoiu i-a urat succes noului ministru al Justiţiei, Titus Corlăţean, în demersurile viitoare la minister, precizând că este indicată continuarea proiectelor începute de el.

Predoiu a subliniat că ministrul şi Ministerul Justiţiei pot imprima un ritm accelerat reformei în domeniu sau o pot încetini, pot sprijini politicile anticorupţie sau le pot descuraja, pot aduce echilibru sistemului juridiciar în societate sau îl pot perturba.

"Am găsit un sistem juridicar în plina vâltoare a bătăliei politice. Am încercat să extrag acest sistem din mijlocul bătăliilor politice, să introduc o notă de calm şi echilibru, să consolidez independenţa magistraţilor şi să-i pun în situaţia de a asigura la rândul lor echilibrul în societate", a declarat Cătălin Predoiu.

Fostul ministru al Justiţiei a comparat importanţa Ministerului Justiţiei cu cea a "punctului" de care "se sprijină limbile ceasornicului".

"Cred că Ministerul Justiţiei este precum punctul în care se sprijină limbile ceasornicului. Aparent nu are nicio importanţă, dar dacă acest punct este dislocat, limbile ceasornicului cad, şi cred că asta ar aduce perturbare în sistemul judiciar", a spus Predoiu.

Despre ministerul pe care l-a condus, Predoiu a spus că acesta este aparent mai puţin echipat cu puteri şi atribuţii decât Consiliul Superior al Magistraturii, dar că, după experienţa avută, este de părere că MJ are un rol crucial pentru bunul mers al societăţii şi al justiţiei.

Cătălin Predoiu a ţinut să mulţumească jurnaliştilor şi a spus că după cei mai bine de patru ani de mandat nu poate face niciun reproş serios la adresa mass-media.

După acest discurs, Cătălin Predoiu i-a predat sigiliul noului ministru al Justiţiei, care a arătat că în acest fel s-a exercitat procedura de primire, demers derulat într-un spirit colegial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici