Premierii României, Serbiei, Bulgariei şi Greciei, discuţii despre politica regională | FOTO, VIDEO

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit vineri seara, în cadrul unui dineu privat la Belgrad, cu preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, dar şi cu omologii săi din Serbia, Bulgaria şi Grecia, una dintre principalele teme de discuţie fiind politica regională.

659 afișări
Imaginea articolului Premierii României, Serbiei, Bulgariei şi Greciei, discuţii despre politica regională | FOTO, VIDEO

Premierii României, Serbiei, Bulgariei şi Greciei, discuţii despre politica regională | FOTO

VEZI MAI JOS VIDEO

Premierul Mihai Tudose se află, timp de două zile în vizită oficială la Belgrad, unde participă la Reuniunea cvadrilaterală Serbia - Bulgaria - Grecia - România.

Vineri seara, la un dineu privat, şeful Executivului a discutat cu Aleksandar Vucic, preşedintele Serbiei, Alexis Tsipras, premierul Greciei, Boiko Borisov, premierul Bulgariei şi Ana Brnabic, premierul Serbiei.

Una dintre temele abordate este legată de politica regională, însă în cadrul întâlnirii au fost atinse şi subiecte precum infrastructura, proiectele de interes comun şi situaţia românilor care trăiesc în Serbia.

În cursul zilei de duminică, oficialii participanţi la Reuniunea cvadrilaterală Serbia - Bulgaria - Grecia - România vor fi primiţi de şeful statului din Serbia, urmând apoi o conferinţă de presă comună.

În urmă cu câteva zile, preşedintele sârb declara că Serbia s-a îmbarcat într-o cursă proeuropeană, însă nu are în plan să adere la Tratatul Organizaţiei Atlanticului de Nord (NATO).

"Serbia se află pe calea europeană, însă diferenţa dintre Serbia şi alte ţări din regiune este că Serbia nu vrea să adere la NATO", a afirmat Aleksandar Vucic, adăugând că în urmă cu zece zile a făcut aceeaşi declaraţie în faţa celor 29 de membri ai alianţei, la Bruxelles.

"Serbia îşi va menţine neutralitatea. Asta este politica Serbiei şi va continua să fie", a mai menţionat preşedintele sârb.

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici