Premierul anunţă finalul grevei din Educaţie: vom adopta ordonanţele de urgenţă

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat luni faptul că greva din Educaţie s-a încheiat. Vom adopta ordonanţele de urgenţă pentru a satisface cererile angajaţilor din sistemul de învăţământ, a spus Ciucă.

1077 afișări
Imaginea articolului Premierul anunţă finalul grevei din Educaţie: vom adopta ordonanţele de urgenţă

Premierul anunţă finalul grevei din Educaţie: vom adopta ordonanţele de urgenţă

Anunţul a fost făcut înainte de şedinţa de guvern de luni.

„În deplin dialog cu sindicatele, cu reprezentanţii profesorilor, ai elevilor, ai părinţilor, am considerat că e aboslut necesar să încheiem acest conflict de muncă...să încheiem acest an şcolar, astfel încât să se deruleze Evaluarea Naţională şi Balaureatul”, a spus şeful Guvernului.

În şedinţa de Guvern vor fi adoptate două ordonanţe de urgenţă care vizează creşterile salariale plătite de la bugetul de stat şi fondurile pentru formarea profesională care vor fi asigurate prin liniile de finanţare euroeană.

Nicolae Ciucă a mai spus că astfel coaliţia de guvernare a rezolvat o serie de probleme acumulate în mulţi ani. „Nu vreau să dau vina pe greaua moştenire, dar acest este adevărul”, a precizat premierul.

Sindicaliştii au condiţionat suspendarea grevei de apariţia unui articol distinct, potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie.
 
Dacă promisiunea nu va fi respectată, greva va fi reluată, au avertizat sindicaliştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici