Premierul Ciucă, discurs la aprinderea luminilor de Hanuka: Speranţa şi credinţa ne fac mai puternici

Speranţa şi credinţa ne fac mai puternici, a spus, duminică, premierul Nicolae Ciucă, prezent la aprinderea luminilor din menorah, cu ocazia sărbătorii Hanuka, la Opera Naţională Bucureşti.

1604 afișări
Imaginea articolului Premierul Ciucă, discurs la aprinderea luminilor de Hanuka: Speranţa şi credinţa ne fac mai puternici

Premierul Nicolae Ciucă a transmis urări de pace şi prosperitate membrilor comunităţii evreieşti din România, care sărbătoresc Hanuka.

„Sărbătoarea Hanuka reprezintă pentru comunităţile evreieşti lumină şi biruinţă. Hanuka ne aminteşte că speranţa şi credinţa ne fac mai puternici. Felicit conducerea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România pentru această festivitate găzduită la Opera Naţională Bucureşti, instituţie simbol a culturii româneşti, care, de-a lungul timpului, a reunit artişti şi public, deopotrivă, de naţionalităţi, credinţe şi religii diferite. În această seară, Opera Naţională Bucureşti ne găzduieşte sub aceeaşi cupolă la invitaţia Excelenţei Sale domnul Ambasador David Saranga, pentru a celebra valorile spirituale ale poporului evreu, pe care le apreciez şi le susţin: solidaritatea, întâlnirea dintre religii şi culturi, dialogul şi respectul”, a spus Ciucă.

Premierul a mai spus că aprinderea luminilor din Menorah ne aduce împreună „pentru a cinsti memoria celor care s-au jertfit pentru libertate şi unitate şi prin care împărtăşim speranţa în viitorul pe care îl construim împreună sub semnul unităţii în diversitate, pentru noi şi generaţiile ce vor urma”.

Ambasadorul David Saranga a oficiat ritualul de aprindere a luminilor din Menorah.

Hanuka începe duminică, 28 noiembrie şi durează până în seara zilei de 6 decembrie, fiind cunoscută ca Sărbătoarea luminilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici