Premierul francez Jean Castex şi-a prezentat demisia

Premierul francez Jean Castex şi-a prezentat, luni, demisia preşedintelui Emmanuel Macron, a anunţat biroul prim-ministrului, ceea ce deschide calea pentru o revizuire a cabinetului, dorită de Macron, potrivit Reuters.

386 afișări
Imaginea articolului Premierul francez Jean Castex şi-a prezentat demisia

Premierul francez Jean Castex şi-a prezentat demisia

Decizia de a demisiona a lui Jean Castex a deschis calea pentru o mult aşteptată revizuire a cabinetului de către Emmanuel Macron, care, după realegerea sa în aprilie, a declarat că noua sa echipă guvernamentală ar trebui să fie mai „concentrată”, cu mai puţini miniştri.

Macron, care are nevoie să trimită un semnal că a auzit frustrările alegătorilor exprimate prin prezenţa scăzută la vot şi sprijinul mare pentru extrema dreaptă şi extrema stângă radicală, a declarat că este în căutarea unei persoane cu acreditări ecologice şi de politică socială pentru funcţia de prim-ministru.

Aliaţii săi au spus că cel mai probabil va numi o femeie în funcţia de premier. Aceasta ar putea deveni prima femeie premier, după Edith Cresson, care a ocupat pentru scurt timp funcţia în timpul preşedinţiei liderului socialist Francois Mitterrand, la începutul anilor 1990.

Un astfel de profil ar putea contribui la contracararea provocării lansate de veteranul de stânga dură Jean-Luc Melenchon, care a ajuns pe un puternic loc trei în alegerile prezidenţiale, ceea ce i-a permis să adune o coaliţie largă a partidelor de stânga din Franţa la votul parlamentar din 12-19 iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici