Premierul interimar Sorin Cîmpeanu, după o şedinţă pe tema atentatelor din Paris: Nu s-a propus modificarea nivelului de alertă teroristă, rămâne "albastru precaut"

Nivelul de alertă teroristă pe teritoriul României rămâne "albastru precaut", a declarat sâmbătă premierul interimar Sorin Câmpeanu, după o întrunire cu oficiali ai MAI şi MAE.

1388 afișări
Imaginea articolului Premierul interimar Sorin Cîmpeanu, după o şedinţă pe tema atentatelor din Paris: Nu s-a propus modificarea nivelului de alertă teroristă, rămâne "albastru precaut"

Premierul interimar Sorin Câmpeanu i-a convocat pe miniştrii de Interne şi Externe, după atentatele de la Paris

De asemnea, premierul interimar a spus că nu există oficial cetăţeni români pe lista victimelor atentatelor de la Paris, adăugând că nu există solicitări de asistenţă consulară directă.

"Ministerul de Externe a convocat celula de criză. Misunea română diplomatică se află în contact permanent cu autorităţile locale franceze şi monitorizează desfăşurarea evenimentelor. În momentul actual nu avem confirmat oficial existenţa unor cetăţeni români pe lista vicimelor. (...) Pănă acum nu există solicitări de asistenţă consulară directă ale cetăţenilor români în urma atentatelor de la Paris. Au fost contactate spitalelel din Franţa pentru a stabili dacă printre răniţi se află şi cetăţeni români", a declarat premierul Cîmpeanu, adăugând că se verifică informaţiile legate de posibili răniţi români, în urma atentatelor din Paris, "pe mai multe paliere".

"Verificăm informaţiile pe mai multe paliere, pe palierul ministerului de Externe, pe palierul ministerului de Interne, prin legătura pe care o avem cu spitalelele din Franţa. Deci sunt cel puţin trei paliere la care se adaugă şi cele specifice. (...) Sunt în măsură, la nivelul momentului de acum cinci minute, să vă spun că nu se confirmă existenţa niciunui român nici printre răniţi, nici printre decedaţi", a arătat Cîmpeanu.

Prim-ministrul interimar a reluat recomadarea MAE conform căreia cetăţenii români să "acţioneze cu deosebită prudenţă" atunci când se deplasează pe teritoriul francez.

Cîmpeanu a precizat că la şedinţa de sâmbătă de la Guvern au participat şi persoane din Direcţia de Prevenire şi Combatere a Terorismului, precizând că Centrul de Coordonare Operativă Antitero este activat din această dimineaţa şi "lucrează în regim de permanenţă 24 din 24" (de ore - n.r.), inclusiv cu participarea reprezentanţilor din fiecare minister implicat.

Pe de altă parte, Cîmpeanu a precizat că a vorbit şi cu preşedintele Kluas Iohannis şi cu premierul desemnat Dacian Cioloş, pe care îi informează, în detaliu, cu privire la această situaţie.

Autorităţile franceze au centralizat 128 de morţi în urma atentatelor comise vineri seară la Paris, conform unui bilanţ provizoriu, care precizează că 200 de persoane sunt rănite, 99 fiind în stare critică. Cifrele bilanţului atentatelor din Franţa variază între 128 şi 153 de morţi, conform diverselor surse. Un oficial de la Primăria Parisului a anunţat în cursul nopţii 140 de morţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici