Premierul Nicolae Ciucă: Condamn cu fermitate violenţa împotriva femeilor şi comportamentul abuziv

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, joi, de Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor, un mesaj prin care condamnă violenţa împotriva acestora, precum şi comportamentul agresiv şi discriminatoriu.

280 afișări
Imaginea articolului Premierul Nicolae Ciucă: Condamn cu fermitate violenţa împotriva femeilor şi comportamentul abuziv

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Condamn cu fermitate violenţa împotriva femeilor şi comportamentul abuziv, discriminatoriu, intolerabile pentru o societate democratică, bazată pe respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor”, transmise premierul.

Potrivit lui Nicolae Ciucă, eforturile susţinute ale societăţii civile, împreună cu autorităţile statului, pentru combaterea acestui fenomen al violenţei împotriva femeilor, au rezultate şi trebuie susţinute mai departe.

„Lupta împotriva abuzurilor şi agresiunii trebuie continuată cu fermitate, prin susţinerea proiectelor derulate de organizaţiile neguvernamentale şi implicarea mai activă a instituţiilor statului. Protejarea drepturilor omului, combaterea violenţei şi a comportamentului abuziv, discriminatoriu, pedepsirea celor vinovaţi de acest fenomen sunt responsabilităţi asumate prin programul de guvernare”, mai spune Ciucă.

Premierul a mai spus că acestea sunt angajamente ale Guvernului, pe care şi le asumă încă din prima zi a mandatului de prim-ministru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici