Premierul Nicolae Ciucă: Producţia de grâu de anul acesta acoperă consumul intern şi va exista şi export

Premierul Nicolae Ciucă anunţă acordarea unei prime de 10% în plafon de 200 de milioane de euro, pentru a încuraja fermierii să prelucreze în ţară produsele agricole.

356 afișări
Imaginea articolului Premierul Nicolae Ciucă: Producţia de grâu de anul acesta acoperă consumul intern şi va exista şi export

„Sprijinim fermierii şi susţinem procesarea producţiei interne! Am anunţat astăzi acordarea unei prime de 10%, în plafon de 200 de milioane de euro, pentru a încuraja fermierii români să prelucreze în ţară produsele agricole”, spune miercuri premierul Nicolae Ciucă.

Acesta spune că producţia de grâu pe anul acesta va acoperi necesarul intern.

„Producţia de grâu de anul acesta acoperă consumul intern şi va exista disponibilitate şi pentru export. În perioada imediat următoare, vom iniţia un nou set de măsuri pentru fermierii ale căror recolte sunt afectate de secetă”, a mai spus Ciucă.

Premierul a precizat că pe lângă aceste măsuri, s-a stabilit că, în următorii ani, vor fi investiţi 1,5 miliarde de euro prin Programul naţional de reabilitare a infrastructurii de irigaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici