Preşedintele a invitat partidele la dialog pe 21 iunie

Preşedintele Traian Băsescu a adresat formaţiunilor parlamentare invitaţia de a participa, pe 21 iunie, la un dialog despre reorganizarea teritorială şi revizuirea Constituţiei, USL fiind invitată de la ora 14.00, iar reprezentanţii coaliţiei de la ora 16.00.

329 afișări
Imaginea articolului Preşedintele a invitat partidele la dialog pe 21 iunie

Preşedintele a invitat partidele la dialog pe 21 iunie (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Preşedintele Traian Băsescu a trimis vineri o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită la Palatul Cotroceni, marţi, 21 iunie a.c., la o discuţie cu privire la următoarele teme: Revizuirea Constituţiei; Reorganizarea administrativă a teritoriului României", informează Preşedinţia.

Într-un comunicat remis vineri se precizează că reprezentanţii USL sunt invitaţi la ora 14.00, iar reprezentanţii Partidului Democrat Liberal, Uniunii Democrate Maghiare din România, Uniunii Naţionale pentru Progresul României şi Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, la ora 16.00.

"Fiecare delegaţie poate fi alcătuită din 5 persoane", se mai arată în comunicat.

Şeful statului a declarat, vineri, că va adresa partidelor politice o invitaţie la dialog pe tema revizuirii Constituţiei şi pe cea a reorganizării administrative a ţării, în a treia decadă a lunii iunie.

El preciza că speră că partidele vor da curs invitaţiei.

Preşedintele a declarat, vineri, că, dacă liderii partidelor de opoziţie au în perspectivă să vină la guvernare, vor participa la dialogul propus de el, dar, "dacă decizia e să rămână în opoziţie şi după 2012, va fi un refuz pentru că nu te interesează viitorul".

De asemenea, Băsescu le-a adresat preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului o scrisoare în care precizează că doreşte să adreseze Legislativului un mesaj pe teme de politică internă pe 27 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici