Preşedintele ANI: Avem 207 de decizii definitive în procese de incompatibilitate, am câştigat 194

Preşedintele ANI, Horia Georgescu, a declarat, vineri, că instituţia are 207 de decizii definitive în procese privind incompatibilitatea, din care a câştigat 194, arătând că sunt 23 de cazuri de confiscare a averilor nejustificate aflate la comisiile de cercetare de pe lângă Curţile de Apel.

202 afișări
Imaginea articolului Preşedintele ANI: Avem 207 de decizii definitive în procese de incompatibilitate, am câştigat 194

Horia Georgescu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Întrebat, la dezbaterile pe buget din Comisiile de specialitate ale Parlamentului, câte procese are ANI, Georgescu a răspuns: "Nu pot să vă dau o cifră exactă a proceselor la capitolul incompatibilităţi".

"În cazul în care s-a ajuns la hotărâri definitive, fie prin necontestare, fie prin decizii date de instanţă, sunt în număr de 207 cazuri, din care ANI a câştigat 194. În materia conflictului de interese sunt foarte multe cazuri de soluţionat. În ceea ce priveşte confiscarea averilor necuvenite, sunt 23 de cazuri în faţa comisiilor de cercetare de pe lângă Curţile de Apel, acestea îşi urmează cursul. Rata de succes este undeva la peste 60%", a explicat Georgescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici