Preşedintele Băsescu a semnat trimiterea în postul de ambasador în Canada a Mariei Ligor

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretul privind acreditarea în calitatea de ambasador în Canada a Mariei Ligor, diplomat de carieră care a mai deţinut în perioada 2006-2011 şi funcţia de ambasador în Spania.

139 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu a semnat trimiterea în postul de ambasador în Canada a Mariei Ligor

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Maria Ligor a primit avizul favorabil al comisiilor de politică externă ale Senatului şi Camerei Deputaţilor în 23 octombrie 2012, votul fiind unanim.

Născută în 1967, ea este angajată în MAE din 1996. A mai deţinut funcţia de ambasador în Spania între 2006-2011. Între 2003-2006 a fost director în MAE pentru afaceri europene, iar între 1998-2002 a mai lucrat şi la Bruxelles, la Misiunea României pe lângă UE.

La audierea în comisii, Maria Ligor a arătat că ar trebui aprofundată cooperarea între România şi Canada în materia transporturilor şi ar trebui să fie găsite noi oportunităţi de colaborare în domeniul IT şi cel al comunicaţiilor.

De asemenea, ea a menţionat că o altă prioritate a sa este atenţia care trebuie să fie acordată comunităţii de cetăţeni canadieni de origine română.

Ligor a subliniat, în timpul audierii, că, în opinia sa, cadrul cooperării între UE şi Canada ar putea fi valorificat mai mult.

În privinţa cooperării politice, ea a menţionat că, în ultimii ani, la nivelul executivului, agenda a fost mai puţin intensă decât ar fi trebuit să fie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici