Preşedintele Băsescu participă sâmbătă la Convenţia Naţională a PDL

Preşedintele Traian Băsescu participă, sâmbătă, la Convenţia Naţională Extraordinară a PDL, în cursul căreia urmează să fie ales şeful formaţiunii.

387 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu participă sâmbătă la Convenţia Naţională a PDL

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit anunţului de presă transmis de Administraţia Prezidenţială, preşedintele Băsescu urmează să participe, de la ora 10.00, la Centrul Expoziţional Romexpo, la Convenţia Naţională Extraordinară a Partidului Democrat Liberal.

PDL i-a transmis în 15 martie preşedintelui Traian Băsescu o invitaţie pentru a participa la Convenţia Naţională a partidului.

Democrat-liberalii se reunesc la Convenţia Naţională Extraordinară a PDL, sâmbătă, la Romexpo, pentru a-şi alege preşedintele dintre candidaţii Vasile Blaga, Elena Udrea şi Monica Macovei.

Actualul preşedinte Vasile Blaga candidează cu moţiunea "România dreaptă. Politica dincolo de lozinci", moţiunea Elenei Udrea se intitulează "Noul Partid Democrat Liberal. O nouă Românie", iar cea a Monicăi Macovei se numeşte "Reformiştii".

Şeful statului şi-a făcut publice, în mai multe rânduri, opiniile despre situaţia din formaţiune precum şi criticile la adresa lui Vasile Blaga. În cea mai recentă declaraţie a sa referitoare la Vasile Blaga, Traian Băsescu a spus despre actualul preşedinte al partidului că nu mai are potenţial de creştere.

"Eu ţin la Blaga foarte mult, dar îi spun «Stop, pentru că îngropi PDL, şi nu aş vrea să îl îngropi». Vasile nu mai are potenţial de creştere. Probabil potenţialul lui s-a suprapus cu al meu, suntem şi în aceeaşi generaţie", a spus şeful statului, în 12 martie, la Digi24.

"Am văzut poziţiile domnului preşedinte Traian Băsescu, mă bucură că a zis că ţine la mine şi eu ţin la domnia sa, pe de altă parte, soarta partidului va fi stabilită de cei 5.000 de delegaţi la Convenţie. Mă voi supune votului lor. Lumea va vedea şi va avea toate datele să judece în cunoştinţă de cauză. Nu sunt proprietarul partidului, ci sunt în conducerea lui în acest moment", a replicat Blaga.

În emisiunea televizată din 12 martie, Traian Băsescu a mai spus că Elena Udrea poate fi o soluţie pentru PDL, pentru că are potenţial de creştere.

Preşedintele a mai spus atunci că şi Monica Macovei poate însemna o soluţie, dacă demonstrează că rămâne aproape de partid, ea fiind simbolul luptei anticorupţie.

Traian Băsescu urmează să vorbească primul la Convenţia Naţională a PDL, după prezentarea mesajului video din partea preşedintelui Partidului Popular European, Wilfried Martens.

Preşedintele este singurul invitat din afara formaţiunii, organizatorii considerând că este o competiţie internă a partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici