Preşedintele executiv al PMP: Suntem deschişi pentru orice variantă de dreapta. O colaborare parlamentară cu PNL, posibilă

Preşedintele executiv al PMP Valeriu Steriu a declarat vineri că PMP este deschisă oricărei variante de dreapta, precum şi unei colaborări parlamentare cu PNL, pentru a forma ''un vârf de lance în opoziţie''.

1111 afișări
Imaginea articolului Preşedintele executiv al PMP: Suntem deschişi pentru orice variantă de dreapta. O colaborare parlamentară cu PNL, posibilă

Preşedintele executiv al PMP Valeriu Steriu: Suntem deschişi pentru orice variantă de dreapta. O colaborare parlamentară cu PNL, posibilă (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

El a susţinut că nu s-a întâlnit până cum cu reprezentanţii PNL şi nici nu au vorbit despre formarea guvernului, afirmând însă că după ce au preluat certificatele de la Biroul Electoral Municipal (BEM) sunt deschişi şi dispuşi să analizeze posibilităţile.

''Nu, suntem însă de acum încolo (deschişi-n.r.) pentru că după preluarea acestor certificate constatatoare este într-adevăr posibil să avem anumite discuţii. Suntem pentru orice variantă de dreapta deschişi şi dispuşi să analizăm posibilităţile, dincolo de cele aritmetice şi cele politice'', a spus Valeriu Steriu, întrebat dacă a discutat cu cei de la PNL despre formarea guvernului - aşa cum a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

Întrebat de ce Traian Băsescu nu a venit la BEM să îşi ridice mandatul, Steriu a afirmat că preşedintele PMP avea o altă agendă.

''(Traian Băsescu-n.r.) a fost de dimineaţă la partid. Avea o altă agendă şi, conform procedurilor, există posibilitatea de a prelua acest mandat prin împuternicit, la fel şi colegul Eugen Tomac, deci practic nu era decât o problemă de procedură în a prelua acest mandat pe care săptămâna viitoare îl depunem în Parlament cu toată documentaţia necesară'', a explicat el.

PMP ia în calcul şi o colaborare parlamentară cu PNL, a spus Steriu.

''Bineînţeles, a construi o opoziţie mai ales în condiţiile în care sunt proiecte pe care le avem şi noi şi, probabil, fiind proiecte de dreapta le vor îmbrăţişa şi cei din PNL, cred că putem avea chiar şi un vârf de lance în ceea ce înseamnă opoziţie, există o experienţă bogată, iar preşedintele Băsescu în multe situaţii a reuşit să demonstreze că poate să înfrunte o opoziţie cum este cea a PSD'', a răspuns Steriu, întrebat dacă ia în calcul o colaborare parlamentară cu PNL.

Cât priveşte iniţiativa lui Klaus Iohannis de avea consultări informale cu partidele politice pentru desemnarea premerului, liderul PMP a afirmat că a fost foarte bună.

''Eu cred că a fost foarte bună această iniţiativă pentru că în primul rând până la Crăciun mai sunt câteva zile, avem nevoie de mai multe runde de discuţii. A fi aşteptat până marţi când se depune jurământul şi apoi în trei zile să faci şi consultări preliminare, oficiale şi din nou numiri pentru tot ce înseamnă guvern era mult prea încărcată agenda săptămânii viitoare. Cred că acest prim pas pentru a înţelege fiecare partid cum îşi prezintă lucrurile în faţa preşedintelui a fost binevenit. Regret că cei din PSD nu l-au îmbrăţişat”, a concluzionat Steriu.

El a precizat, la solicitarea jurnaliştilor, că preşedintele PMP, Traian Băsescu, nu a avut alte întâlniri cu Klaus Iohannis în afară de consultările de la Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici