Preşedintele Iohannis, la festivităţile de Ziua Marinei Române de la Constanţa: Avem nevoie de o armată înzestrată şi pregătită să facă faţă provocărilor actuale

Preşedintele Klaus Iohannis a participat marţi la deschiderea festivităţilor de Ziua Marinei, unde a vorbit despre Planul de înzestrare a Armatei Române, dar şi despre eforturile pe care statul român le face pentru ca rolul Mării Negre să fie recunoscut la nivelul NATO şi al Uniunii Europene.

410 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iohannis, la festivităţile de Ziua Marinei Române de la Constanţa: Avem nevoie de o armată înzestrată şi pregătită să facă faţă provocărilor actuale

Preşedintele Klaus Iohannis participă la festivităţile de Ziua Marinei Române de la Constanţa

"Un stat nu poate fi cu adevărat puternic dacă nu are capacitatea de a-şi proteja cetăţenii şi de a le asigura securitatea. Avem nevoie de o armată înzestrată şi pregătită să facă faţă cu succes provocărilor actuale, şi aceasta implică eforturi deosebite în ceea ce priveşte dotarea şi modernizarea. În acest sens, acordul politic cu privire la alocarea pentru următorul deceniu, începând din acest an, a 2% din bugetul naţional pentru Apărare şi aprobarea «Planului de înzestrare a Armatei României 2017 - 2026» transmit un semnal puternic de responsabilitate", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele a afirmat că zona Mării Negre este una cu importanţă strategică din punct de vedere militar, politic, economic, cultural şi social.

"Avem datoria de a transforma întregul potenţial al acestei regiuni în avantaje reale pentru România. În arealul Mării Negre ne confruntăm cu provocări de securitate din ce în ce mai complexe şi mai volatile, precum şi cu un grad sporit de impredictibilitate şi incertitudine. (...) În actualul context, România îşi asumă şi mai activ profilul de stat puternic şi de actor regional relevant. Suntem un pilon de stabilitate şi furnizor de securitate în regiune. Depunem eforturi consistente pentru ca rolul Mării Negre şi importanţa sa strategică să fie recunoscute la nivelul NATO şi al Uniunii Europene", a mai spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, marţi, la festivităţile organizate de Ziua Marinei Române, care au început la ora 10.00, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei, unde sunt aşteptaţi 10.000 de spectatori.

Forţele Navale Române au ales, în premieră, ca anul acesta să celebreze Ziua Marinei Române alături de publicul larg, deschizând întreaga faleză din faţa Comandamentului Flotei din Constanţa. Deschiderea falezei din faţa Comandamentului Flotei din Constanţa reprezintă o premieră în istoria acestui organizării acestui spectacol naval.

Potrivit reprezentanţilor Statului Major al Forţelor Navale, în desfăşurarea evenimentelor pregătite pentru marţi vor fi implicaţi 3.000 de militari de la Forţele Navale, în timp ce forţele aliate - Statele Unite şi Marea Britanie - vor fi prezente cu un avion de căutare a submarinelor, respectiv cu avioane Typhoon cantonate în prezent la baza de la Mihail Kogălniceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici