Preşedintele PNL acuză PSD că a tăiat pensiile: În mod normal ele trebuiau să crească de la 1 ianuarie cu 8%

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a acuzat PSD că a tăiat în acest an pensiile, în condiţiile în care social-democraţii îşi asumaseră, prin programul de guvernare, o creştere de 8% a pensiilor, de la 1 ianuarie 2018.

428 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PNL acuză PSD că a tăiat pensiile: În mod normal ele trebuiau să crească de la 1 ianuarie cu 8%

Orban:Anul acesta PSD a tăiat pensiile. În mod normal ele trebuiau să crească de la 1 ianuarie cu 8%

"Anul acesta PSD a tăiat pensiile, pentru că dacă ar fi aplicat formula de creştere a pensiilor care exista şi există în legislaţie, în mod normal pensiile trebuiau să crească de la 1 ianuarie cu 8%. Asta însemna pe punctul de pensie 12 luni ori 8% - 96, or, ei au crescut punctul de pensie cu 10% de la 1 iulie, iar pentru primul trimestru, pentru prima dată de mulţi ani de zile, pensia medie a scăzut în România, raportat la ultimul trimestru al anului 2017", a declarat Ludovic Orban, miercuri seară la B1 Tv.

Preşedintele PNL a mai spus că pensionarii resimt în buzunare creşterea ratei inflaţiei la 5,4% deoarece aceasta a dus la o scumpire a alimentelor.

"Rata inflaţiei a fost de 5,4%, în realitate, aceasta e valabilă pentru toate produsele şi serviciile de la nivelul economiei, dar dacă analizezi creşterea preţurilor pe ceea ce se numeşte coşul zilnic, în special coşul zilnic al pensionarului, în jur de 9% este estimarea făcută pe mâncare, medicamente, energie electrică, gaze", a completat liderul liberal.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri noul proiect al Legii Pensiilor. Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, la finalul şedinţei Executivului, că nicio pensie nu va scădea după recalculare, că nu se modifică vârsta standard de pensionare şi nici stagiul de cotizare. Aceasta a adăugat că impactul financiar al legii va fi în 2019 de 8,4 miliarde de lei, urmând să ajungă în 2022 la 81 de miliarde de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici