Preşedintele PNL, despre OUG pe Codul administrativ: Este o tentativă a lui Dragnea de mituire a primarilor

Ludovic Orban a declarat, luni, că prin modificarea Codului administrativ, Liviu Dragnea vrea mituirea primarilor în procesul electoral. Preşedintele PNL a adăugat că reglementarea prin ordonanţă de urgenţă legată de Codul administrativ este inoportună.

221 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PNL, despre OUG pe Codul administrativ: Este o tentativă a lui Dragnea de mituire a primarilor

Preşedintele PNL, despre OUG pe Codul administrativ: Este o tentativă a lui Dragnea de mituire a primarilor

„Este exact ca şi promisiunea că 10 miliarde de euro sunt la dispoziţia primarilor pentru proiecte locale. Mie mi se pare că Dragnea trăieşte într-o lume paralelă, că nu mai are nicio legătură cu realitatea. Este un om disperat care e în stare să facă orice pentru a scăpa de condamnare şi pentru a smulge nişte voturi nemeritate din partea unor cetăţeni români, apelând la toate mijloacele , inclusiv la mită către primari.

Calific tentativa lui Dragnea de a promite bani primarilor din toate partidele politice ca o tentativă de mituire a primarilor în procesul electoral. Este un lucru extrem de grav cu atât mai mult cu cât Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv tocmai pentru astfel de practici în cadrul unui referendum, adică în cursul unui proces de natură electorală. Nici măcar nu ştie deciziile Guvernului său, în privinţa Fondului de Dezvoltare şi Investiţii care nu sunt nişte bani care se dau, ăia sunt nişte bani care sunt luaţi cu împrumut din Trezorerie şi care trebuie daţi înapoi”, a declarat Ludovic Orban, luni, la Parlament.

Liderul PNL a adăugat că este inoportună reglementarea Codului administrativ prin OUG, fiind un domeniu important.

„Plafonul stabilit de Guvernul Dăncilă - marioneta lui Dragnea - a fost de 68 de milioane, ca atare minciuna cu 10 miliarde de euro care umblă liberi prin România gata să finanţeze proiecte de dezvoltare locală este o minciună gogonată, făcută strict pentru perioada de campanie şi care nu va duce la finanţarea niciun proiect. (...) Este total inoportună (o ordonanţă de urgenţă - n.r.). (...) Cum să reglementezi prin OUG un domeniu atât de important cum este Codul Administrativ? Este necesară o dezbatere, nu numai parlamentară, ci şi cu reprezentanţii autorităţilor locale”, a explicat Orban.

El mai a afirmat că modificările aduse Codului administrativ „dau liber la introducerea bunului plac politic în administraţia publică şi la transformarea instituţiilor publice în filiale ale partidului de guvernământ”.

Reacţia liderului PNL vine în contextul în care preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat că imediat după alegerile europarlamentare din 26 mai, Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului administrativ.

Liderul PSD a precizat că modificările vor fi prezentate înainte de adoptarea ordonanţei.

Judecătorii CCR au admis, la începutul lunii noiembrie 2018, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Opoziţiei cu privire la Codul administrativ al României. Şeful statului a argumentat că introducerea pensiilor speciale şi articolul privind folosirea limbii minorităţilor în administraţia locală sunt neconstituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici