Preşedintele României, despre audierea Primei Doamne: Nu va merge la Parchet. Suntem în vizită de stat/ Ce spune preşedintele despre dosarele pe numele lui care au fost clasate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că soţia sa, Carmen Iohannis, nu se va prezenta joi la Parchetul General, unde a fost citată, deoarece se vor afla în vizită de stat la Londra.

2342 afișări
Imaginea articolului Preşedintele României, despre audierea Primei Doamne: Nu va merge la Parchet. Suntem în vizită de stat/ Ce spune preşedintele despre dosarele pe numele lui care au fost clasate

Preşedintele României, despre audierea primei doamne: Nu va merge la Parchet. Suntem în vizită de stat

"Nu va merge pentru că ne vom afla în vizită de stat în Londra", a răspuns preşedintele, fiind întrebat dacă va merge Carmen Iohannis la PG.

Carmen Iohannis a fost citată pentru a se prezenta joi, 15 noiembrie, la Parchetul General, în dosarul deschis ca urmare a plângerii depuse de Lumea Justiţiei referitor la casele familiei din Sibiu.

Reprezentanţi ai Parchetului General au declarat, pentru MEDIAFAX, că soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, a fost citată pentru a se prezenta joi, 15 noiembrie, la Parchetul General, în dosarul referitor la casele familiei din Sibiu.

Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) ca urmare a unei plângeri depuse Lumea Justiţiei împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucşă, şi a soţilor Carmen şi Klaus Iohannis. Sesizarea a fost depusă în legătură cu manoperele prin care cuplul prezidenţial a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului. Imobilele aparţineau statului român şi erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000 – noiembrie 2014 de Klaus Iohannis.

În sesizare se arată că, de pe urma exploatării unui imobil, soţii Iohannis au obţinut 320.000 euro, până când instanţele braşovene le-au anulat atât actul de vânzare-cumpărare declarându-i cumpărători care nu pot invocă buna-credinţă, precum şi actele de moştenire care au stat la baza preluării imobilului din patrimoniul statului.

Iohannis: Dosarele în cazul meu s-au clasat pentru că nu au fost fapte. Nu am comis fapte penale

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, referitor la dosarele care l-au vizat în trecut, că acestea au fost închise pentru că nu exista fapta, nu pentru că l-ar fi cunoscut pe vreun procuror Lazăr, spunând că Liviu Dragnea nici măcar nu este original cu dezvăluirile.

"Eu nu am avut niciun dosar. Toate s-au clasat. Am văzut că acest harnic Dragnea cu valizele lui. Nici nu e orginal, el adună articole pe care alţii şi dvs le-aţi scris în timpul celor cinci campanii. Aceste clasări s-au făcut nu pentru că mă cunosc cu Lazăr 1, doi sau altcineva, ci s-au clasat pentru că au fost fapte. Eu ştiu ce am făcut la primărie, la preşedinţie. Eu nu am comis niciodată nicio faptă penală, lucru care este la fel de adevărat şi pentru soţia mea Carmen", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Declaraţiile vin ca urmare a faptului că liderul PSD Liviu Dragnea a venit public în două rânduri cu valize ce conţin informaţii despre acuzaţiile la adresa lui Klaus Iohannis.

Totodată, este pentru prima dată când şeful statului face referire la rezoluţia de clasare ce îl viza şi care exista în dosarul de candidatură a lui Augustin Lazăr, procuror general, dar era semnată de procurorul Cristian Lazăr.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici