Preşedintele Statului Israel va efectua o vizită în România, la invitaţia lui Klaus Iohannis

Preşedintele israelian, Reuven Rivlin, a acceptat invitaţia lui Klaus Iohannis de a efectua o vizită în România în acest an, informează Administraţia Prezidenţială. Cei doi oficiali au abordat, printre alte discuţii, şi situaţia din Orientul Mijlociu.

144 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Statului Israel va efectua o vizită în România, la invitaţia lui Klaus Iohannis

Preşedintele Statului Israel va efectua o vizită în România, la invitaţia lui Klaus Iohannis

„Preşedintele României a evidenţiat relaţiile excelente cu Israelul, stat cu care ţara noastră are o relaţie cu caracter strategic, precum şi relaţiile politice foarte bune şi perspectivele de creştere a dimensiunii economice bilaterale. Totodată, Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că va acorda în continuare o atenţie deosebită parteneriatului dintre România şi Statul Israel şi, în acest context, a adresat invitaţia ca Preşedintele Statului Israel să efectueze o vizită în România, în acest an, invitaţie acceptată cu deosebită plăcere de Preşedintele Rivlin”, transmite Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis şi Reuven Rivlin au subliniat necesitatea detensionării situaţiei de securitate din Orientul Mijlociu.

„În cadrul dialogului, cei doi înalţi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la evoluţiile din regiunea Orientului Mijlociu, subliniind necesitatea detensionării situaţiei de securitate din zonă. În acest context, a fost abordat stadiul Procesului de Pace în Orientul Mijlociu, Preşedintele Klaus Iohannis exprimând speranţa unor evoluţii pozitive şi sprijinul ţării noastre, pe baza poziţiilor de politică externă cunoscute şi consecvente, pentru avansarea acestui proces. În acest cadru, Preşedintele României şi Preşedintele Statului Israel au evidenţiat importanţa construirii încrederii între cele două părţi direct implicate, ca bază a unei soluţii politice a Procesului de Pace”, se mai arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Preşedintele României a avut marţi o întrevedere bilaterală cu preşedintele Statului Israel, Reuven Rivlin, în marja participării la Forumul liderilor internaţionali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului, care se desfăşoară la Ierusalim în perioada 22-23 ianuarie 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici